Tänk vad en enda person betytt för svenska bloggosfären…

Johan som har skapat och driver nyligen, intressant, knuff, bloggar m.m. har nästan skapat halva svenska bloggosfären. Utan hans tjänster skulle antagligen väldigt många färre blogga och vi skulle vara uppbundna vid engelskspråkiga tjänster som Technorati istället.

Nuförtiden får jag de flesta besökarna från Google, men det var nyligen och intressant och var startskotten till mina första läsare. Och utan läsare inget bloggande, eller hur? Ett sätt att se det är helt enkelt att utan Johan skulle jag gjort som många andra, slutat blogga efter väldigt kort tid.

Tjänsterna han skapat är kanske inte unika, men de är väldigt bra och användbara. Kanske några av världens bästa bloggtjänster? Ärligt talat tycker jag inte att Technorati är bättre än Johans tjänster. Men det är svårt att jämföra också. Svenska tjänster har andra möjligheter än engelskspråkiga.

Att Johan inte blivit erbjuden jobb eller samarbete med något större företag förbryllar mig mycket. Är det någon som är bloggexpert och kunnig rent tekniskt så är det han. Både Expressen och Aftonbladet har dragit nitlotter genom att inte kontakta Johan.

Det jag vill komma till är det att vi har mycket att tacka Johan för. Utan honom skulle den svenska bloggosfären vara betydligt tunnare…

Annons

2 reaktioner till “Tänk vad en enda person betytt för svenska bloggosfären…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s