Mediestormen kring Piratpartiet- en analys.

Mannen bakom det omtalade Piratpartiet talar ut i en intervju gjord av IDG idag. Han säger att alla fildelare är arga (det är vi) och även att han absolut tror på att ta sig in i riksdagen. Många svar ges i intervjun, så läs vettja.

Det har inte varit huvudnyheter på morgonnyheterna men ändå ett väldigt stort mediapådrag om det. P3 har bland annat haft ett inslag i radion och Dagens Nyheter skrev en artikel på webben tidigare idag. Även Expressen.se har skrivit om det. Det roligaste är ändå att utländska medier även snappat upp det. The Inquier och även Norska Dagbladet.

Fast mest intressant är Piratbyråns nyhet om det.

Fildelarna är enligt flera undersökningar över en miljon och en mångfacetterad piratrörelse är därför både självklar och eftersträvansvärd. Däremot är det för att undvika lösa spekulationer kanske på sin plats att göra klart att Piratbyrån varken nu eller framöver kommer vara involverat i något partiprojekt.

Annons

2 reaktioner till “Mediestormen kring Piratpartiet- en analys.

  1. Jag kanske är naiv nu, men jag förstår inte varför Piratbyråns nyhet skulle vara intressantast? De är en opinionsbyrå, varken mer eller mindre – så varför är det intressant att de påpekar det?

  2. Eftersom de inte är med i projektet på något sätt. Nu finns två starka organisationer som på olika sätt kämpar för fildelningen. Det är ganska intressant, är det inte?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s