Antipiratpartiets lama försök till motpol

Nu har, som ett svar på Piratpartiet, Antipiratpartiet startats. Det verkar inte vara Antipiratbyrån som ligger bakom, även om det hade varit (t)roligast. Det verkar helt enkelt vara några dumma personer som vill samla in ännu fler namnunderskrifter för att visa att det finns fler emot än för.

För att visa att stödet för ett icke-avskaffande av immaterialrätten är större än ett avskaffande, kommer vi att sätta upp ett första mål om att samla in 5000 namnunderskrifter före den sista februari. Piratpartiet har fått in nästan 5000 underskrifter och vårt långsiktiga mål är att tydligt visa att stödet för ett upphovsrättsligt skydd är större än antalet anhängare till Piratpartiet.

Det låter inte som ett omöjligt mål, men när Piratpartiet redan har över 4700 namnunderskrifter (digitala) så tror jag deras mål på 5000 emot Piratpartiet inte kommer att uppnås. Och isåfall så har Piratpartiet fler, helt klart.

Hittils har 46 personer skrivit på. ”Å vad läskigt”.

Det är som grundaren till Piratpartiet (Rick ”Falconwing”) skrev i Piratpartiets forum:

Detta, om något, visar att folk faktiskt tar oss på allvar nu. Någon Känner Sig Hotad. Fan vad stolta vi ska vara!

Det måste man hålla med om. Det är faktiskt några som tar Piratpartiet på allvar. Men inte är ”antipiratpartiet” lika elakt som Antipiratbyrån. Det är fortfarande Antipiratbyrån man ska vara rädd för.

Antipiratpartiet kommer antingen bli ett starkt motstånd till Piratpartiet och kommer göra att de inte har en chans att komma in i riksdagen. Eller så kommer de knappt få några namnunderskrifter och deras satsning blir bara fjantig. Låt oss hoppas på det senare, för att Piratpartiet ska få en hederlig chans i alla fall!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s