Bloggar om sök börjar samarbeta

Uppkopplat.se och internetbrus.com har startat ett samarbete mellan bloggarna. Tanken är att ge annonsörer möjligheten att kunna annonsera på två väldigt inriktade och nischade bloggar, som då handlar om sökning på internet.

Sökbloggarna Internetbrus.com och Uppkopplat.se startar ett samarbete för att ge läsarna ett bredare innehåll. Tanken är också att bloggarna ska erbjuda ett gemensamt sponsorspaket för de annonsörer som vill synas på Sveriges två främsta sökbloggar.

De menar att sökordsannonsering och sökning, med Google i spetsen är glödhett just nu. Och visst är sökningstjänsterna glödheta, inte minst med tanke på Googles Adwords- och Adsense-program.

Första stora vinken på att bloggar är intressanta för annonsörer om de bara är nischade med en tydlig målgrupp, är självklart när modebloggen Manolo.se blev uppköppt av Sydsvenskan under 2005. De bloggar som har en tydligt inriktad nisch med många besökare har stora pontential att tjäna pengar, det håller jag med om.

Lite lästips:

Uppkopplat.se ”Internetbrus.com + Uppkopplat=Sant

IDG.se ”Antipiratpartiet bildat – fruktar fildelarnas ilska

Bisonblogg ”I huvudet på en bloggare – En studie om bloggar och affiliate programs

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s