Mac med Windows-inte längre en omöjlighet

I och med att Apple nu har släppt Macintoshdatorer med Intel-processorer blir det också teoretiskt möjligt att använda Windows på Mac, istället för OS X. Detta kommer inte bara bli teoretiskt möjligt från och med nu. Det kommer också att bli accepterat från både Microsoft och Apple. Inget av företagen tänker sätta käppar i hjulet för att det inte ska fungera.

Detta var nog medvetet från båda håll. Apple vill bli mer och mer öppet, även om de vill ha sin speciella standard vill de locka fler PC-användare med att alla program och sånt fungerar på Mac. Microsoft har också förberett sig för att Mac-användare börjar använda deras produkter i Macarna. I höstas lanserades ju Office: Mac, Office fast för Macintosh-datorer.

Men än så länge går det inte att få Windows till sin Mac. Det är inte förrän Microsoft släpper Windows Vista som det kommer fungera, i Windows XP och de äldre versionerna fattas det flera saker som behövs för att det ska fungera.

Från N24..

Missa inte heller chatten med Rickard Falkvinge, Piratpartiets grundare.. Eller Macfebers konstaterande om hur mycket snabbare de nya Macarna egentligen är..

Och här finns Apple Store, med alla de nya datorerna!

Annons

4 reaktioner till “Mac med Windows-inte längre en omöjlighet

  1. Microsoft produkter i mac är ingen nyhet, det kom redan 1997 officellt. Menmen, vem vill ha windows i mac. Som att sätta en volvomotor i en ferrari 😛

  2. Det kan jag ju hålla med om, även om Office för Mac verkar rätt okej vad jag hört. Windowsprodukter har funkat, ja. Men inte Windows som operativsystem…

  3. Vem vill ha Windows i Mac??? Håller fullständigt med Henke om att det är som att sätta volvomotor …

    Däremot finns det ”PC-program” som man kan tänka sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s