Google stäms av USA:s regering

Google stäms av USA:s justitiedepartement för att ha vägrat lämna ut uppgifter från en databas med söktermer, som del i ett brottmål om barnpornografi. Detta skriver tv4.se idag.

Detta är ganska intressant. Google har många stämningar emot sig just nu. Mer frihet är vad som krävs, och Google tar den friheten. Den kanske inte är laglig för tillfället, men den är befogad. Microsoft har ju gått på den metoden att de gör allt vad regeringar och myndigheter kan viljas göra. De har ju bland annat slängt ut en kinesisk bloggare från MSN Spaces för att han varit kritisk till kinesiska regeringen. Googles exempel är ju egentligen en sådan sak som Google borde lämna ut uppgifter till. Men ärligt talat har jag svårt att se att Googles söktermer kan hjälpa utredningen.

Det är en lite farlig jämförelse men det kan jämföras med vårat PKU-register i Sverige som Suburbia har ett intressant inlägg om. Ska man få använda PKU-registret i Sverige ska väl även privata företag lämna ut allt som kan vara intresse för att lösa brott? Det är en svår fråga som måste lösas.

Men vi behöver färre brottslingar och även ett friare samhälle. Vad väljer man?

Annons

En reaktion till “Google stäms av USA:s regering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s