Så mycket kostar hårdvaran i Intel-Macarna

Analysföretaget Isuppli har plockat isär (hemska tanke!) och kollat vad som finns i de nya Intel-baserade Macintoshdatorerna. Framförallt har de inriktat sig på vad de kostar för Apple. En ny iMac här i Sverige går på 13 795 kr med rekommenderat pris.

Enligt Isuppli går den på cirka 6900 kr för Apple. Det känns otroligt dyrt enligt mig. Helt dugliga PC-datorer är kundpriset lika högt på. Hur kommer det vara med de här Macintosh-datorerna om 2 år? Kommer de slutas sälja om ett år för att det inte blir lönsamt?

Apples datorer är jättebra och är utan tvekan det självklara valet för de flesta företag som jobbar med någon slags grafik. Men deras datorer är också dyra. Och PC-datorer kan redan de flesta, så de har alltid oddsen emot sig. Men deras målgrupp vill ha Mac, och de kan både betala för Macen och även använda den. Alltså är det succé. Som det mesta med Apple.

Från idg.se

Annons

5 reaktioner till “Så mycket kostar hårdvaran i Intel-Macarna

  1. Man måste komma ihåg att en Mac är en helhetslösning. Det är en helhetslösning som kommer att fungera lika bra om 4-5 år.

    Än så länge så kan inte PC’n ens komma i närheten av en Mac vad gäller t.ex. filmredigering. Det är ingen slump att de flesta som redigerar film kör en Mac med t.ex. Final Cut Pro på. Adobe Premiere på PCn kommer inte ens i närheten.

    Ja, Apple-burkar är dyra. Dock är prisskillnaden mot en PC inte speciellt stor tycker jag (så länge man inte jämför med Dells absolut billigaste skit) utan förväntar sig kvalité. Men man får mervärde i form av en dator som står sig ett bra tag, som har ett suveränt operativsystem som låter användaren göra det han/hon vill istället för att trakassera användaren med idiotiskt strunt, och man får en dator som är totalt genomtänkt.

  2. isecore, jag håller med. Absolut. För apples målgrupp funkar Macen perfekt, men det är ingen slump heller att Windows är dominerande bland hemdatorerna. Windows är gjort för alla typer av multimedia och arbeten.. Och passar därför perfekt som hemdator för de som inte är proffesionella.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s