Bitcoin

Det är mycket som talar för att 2014 blir bitcoins och kryptovalutors stora år. Som med så många andra innovationer, började det med entusiaster. Under 2014 verkar communityn vara fast besluten att byggas en riktig infrastruktur, det investeras starkt i ekosystemet och ฿ blir en valuta som inte bara köps som investering, utan för att användas.

Även i Sverige kokar bitcoincommunityn. Joel på Creandum (som förövrigt letar bolag att investera i som bygger något bitcoinrelaterat) släppte i veckan en lista över bitcoin-startups, samtidigt som den populära svenska köptjänsten Safello lanserade möjligheten att även sälja bitcoins. Lite oväntat är kanske att en av de första svenska handlarna som tar emot bitcoins är Pizza24, så nu kan vi svenskar äntligen beställa pizza och betala med bitcoins. Om något tyder på traction, är det väl minst sagt det.

Är det för sent att hoppa på tåget och köpa bitcoins tänker du? Enligt Chris Dixon, kommer bitcoins bli värda över $100 000 (och han har faktiskt ganska kloka tankar om varför). Den här investeraren tror de kommer gå upp över $4000 under 2014. Historiskt har bitcoin ökat 0,8% om dagen i tre år, utslaget över tid.

Det kan bli många pizzor för en bitcoin i slutet av året, om det vill sig väl.

2 reaktioner till “Bitcoin

  1. Om man pratar om bitcoins i Sverige borde man nämna BTCX som är Sveriges största bolag för köp och söla av kryptovalutor. Låter nästan konstigt annars.
    Mvh
    Thomas

Lämna en kommentar