Mobile messaging & FB mobile ads

Det är inte bara det att de yngre användarna flyr Facebook för Snapchat, WhatsApp, Kik, Viber, Line och alla de andra populära messaging-apparna. Snart kommer de även kunna äta upp en stor kaka av Facebooks annonsintäkter.

Facebook har lyckats fantastiskt väl med monetization på mobilen, senaste kvartalet stod de mobila intäkterna för knappt hälften av intäkterna – och med stark tillväxt. Ska bli intressant att följa hur Instagram kan påverka dessa siffror under 2014, nu när de börjat testa annonser där också.

Så varför ville Facebook köpa Snapchat för $3B? Mobile ads. Vad många missat med Facebooks annonsmodell på mobilen är att den i hög grad går ut på att driva downloads till andra appar. Innan Facebook fanns inget riktigt bra sätt att köpa downloads till mobilappar, något Facebooks annonser har visat sig vara enormt bra på (du kanske har sett annonser där det står ”Install now”? Det är just detta annonsformat som alla appar använder sig av för att driva betalda downloads med). Facebook har blivit annonssystemet för att marknadsföra appar, vilket har en sjukt stor potential framåt. Det ligger ganska nära tillhands för Kik, Snapchat och många av de andra messagingapparna att testa ett liknande annonsformat. 

Och då låter $3B för Snapchat som ett fair price för en av de potentiellt största konkurrenterna om appmarknadens annonskaka.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s