Olagligt med kopieringsskydd, SweBits-en dröm

Så har man blivit medlem på SweBits nu då. Verkligen en upplevelse om man bara kört med The Pirate Bay innan! Även om allt självklart inte är perfekt, det är svårt att hålla en jämn nivå mellan att ladda hem och uppladda lika mycket. SweBits vill ju egentligen att man ska ladda upp mer än vad man laddar hem. Men om man verkligen vill så går det att ladda hem en film betydligt fortare än med The Pirate Bay eller DC++. Det som är tråkigt dock är det att det är en maxgräns på 40000 användare på SweBits. Det betyder att det är mer än svårt att bli medlem. Man får helt enkelt sitta och uppdatera signup sidan tusentals gånger, så blir man medlem tillslut.

 

 

 

Nu är jag trött på att alla skivor och dvd-filmer är utrustade med kopieringsskydd! Regeringen har pratat om det tidigare, man ska faktiskt få göra en kopia för privat bruk att till exempel ha i bilen. Nu är det dags för lagändring så att skivbolagen och filmindustrin inte får sätta kopieringsskydd. Det är viktigt!

 

Uppdate: Ni som kommer hit via Google eller någon annan sökmotor kanske inte är intresserade av innehållet i den här texten. Tittar ni istället i kommentarerna kan jag nästan lova att ni hittar det ni letade efter…

Annons

67 reaktioner till “Olagligt med kopieringsskydd, SweBits-en dröm

 1. Jag förstår inte riktigt hur det där kopieringsskyddet fungerar. Om jag köper en skiva via iTunes är det väl inget kopieringsskydd? iTunes uppmanar mig ju att kopiera skivan.

 2. Det har du alldeles rätt i! Men alla handlar ju inte sin musik via iTunes… När man köper vanliga CD-skivor och DVD-skivor i butiken så är det oftast ett skydd mot att man både ska kunna lägga in det på datorn och mot att man bränner en kopia till en annan CD/ DVD.

 3. Japp, men om man vill ha filmer och serier med svensk text är det ypperligt med swebits. Men de ska jag också försöka testa! (iallafall när jag är hos pappa nästa gång, med 8 mbit lina..)

 4. Jag har inte provat iTunes, men visst har väl de DRM. Har läst att man ”auktoriserar” upp till 5 datorer som kan användas för att kopiera över musik till iPoddar. Ganska frikostigt, men skydd finns (i Sverige kallas väl allt kopieringsskydd, även om det här snarare är uppspelningsskydd). Går tex inte använda en annan mp3-spelare än iPod med iTunes-låtar om du skulle få för dig att byta någon gång i framtiden…

 5. Så sant! Det är faktiskt fjantigt! Tacka vet jag olagligt nedladdade låtar, som man kan använda i alla mp3 spelare och i datorn hur mycket man vill. I nästa Ipod måste väl alla låtar vara nedladdade från iTunes också antar jag…

 6. Swebits är för mig en besvikelse! Efter en varning si fixade jag min ratio så att den var på 1.2 vilket betydde nätter med seedning

  Innan jag åkte på semester till Turkiet (14 dgr) så parkerade jag mitt konto i vederbörlig ordning men tji att jag kom in på swebits efter semestern.

  Användarnamn eller lösenord var fel och recovery (Återfinna glömt lösenord och/eller användarnamn) fungerade men länken som skickades till min emejladress fungerade inte.

  Hitlers hantlangare kräver perfekt orderlydnad men som så ofta med sådana tyranner så sviktar de själva. Må de brinna i helvetet.

 7. Till Cornelius
  Länken du fick fungerar visst, det är bara så att den mailläsare du använder drar ner länken på två rader vilket gör att endast ena raden läsas när du klickar på länken.
  Det du måste göra är alltså att kopiera länken till en texteditor (t.ex. notepad/anteckningar) och sedan rätta till länken så den står på en rad. Nu kan du använda den!

 8. Har swebits lagt ner LR vad är det frågan om. Jag kommer inte in på deras hemsida. det ända jag har att klaga på om swebits är seedningen. Det är så fruktansvärt noga med releas datum och namn. Låt som som vill seeda seeda det dom vill med vilket namn dom vill.

 9. Jag undrar samma som Complex. Vad är det som händer med swebits? Det har varit dött lite för länge för att det ska kännas ok? Är det ”hitlers hantlangare” som knackat på dörren?

 10. De har problem med en dator som hänger sig då och då. De har beskrivit detta problem innan och att vi inte ska oroa oss.

 11. Mmm.. visst är Swebits bra, man får ju det man vill ha.. Men filmer och musik är det dåligt med, tyvärr. Eftersom det är det man normalt vill ha..

 12. Hehehe..
  Ni vet ju fan inte vad ni snackar om när ni säger att swebits är dåligt. Det är en oas för filmälskande människor. Att det är mer än svårt är åter igen bara skitsnack.

  Gillar ni inte swebits så var inte där. Låt någon person med lite mer inskt få chansen att vara med i stället!

  Proud member of swebits

 13. Nu är äntligen swebits uppe igen 😀 äntligen. Poblemet höll i sig lite för länge. Swebits äger när det väl fungerar.

 14. Om det nu är så kasst med Swebits så byt torrent-sida. Finns ju en massa som kanske är bättre.
  Eller starta en egen on ni nu är så missnöjda.
  Att säga att det går fortare att ladda hem t.ex en film via Piratebay än Swebits är helt fel. På Piratebay så finns ju en massa skit som ingen seedar. Man kan ju inte få något gratis, utan man måste ju få jobba lite för det. Att ha datorn på ett par dagar i sträck är ju SÅÅÅÅ himla jobbigt..eller?? Min dator står på dygnet om…Har en ratio på 1.2…
  Stöd dom som vågar gå emot istället för att klaga.
  Trivs ni inte på Swebits så byt sida.

 15. Jag håller med helt. Det finns ju dom som gjärna tar er plats i stället. Menar det finn ju bara ett vist antal platser att använda. länma platserna till dom vom vill seeda och ladda. Jag har ratio på 1.5 och laddat ner över 600 gig inga problem att seeda det går oftast lika fort att seeda som å tanka så låt filmen stå på 2 timmar längre så har du seedat dubbelt. väldigt enkält. men nu på senaste tiden tycker jag swebits har strulat lite för mycket igen. Tråkigt men det lär väl komma igång under veckan.

 16. hej!
  vad leker du Kockfan ???
  Swebits är skit , själv har längtat att bli medlem och sen ser jag att det inte finns dem filer som jag vill ha , t ex många filmer som är 2005 fattas , bara en version av need for speed finns , men det måste finnas andra versioner.
  har själv 28mb ner och 10mb upp och det är exakt lika seg\snabb med swebits som det är med piratebay och jag kan säga att i piratebits.org finns mindre medlemar men betydligt fortare än swebits…
  vaddå byt sida , som om det finns nåt annat än dem här 4 sidor som alla har , resten är inte ens torrent sidor dem är trojan sidor kan man säga…

 17. Om man vet hur dc fungerar och har en lina på minst 10mbit och en share på 80gb+ så finns det inget snabbare/bättre val än dc. =) anledningen till att jag vet det är att jag alltid maxar min lina när jag tankar oberoende på vem jag tankar ifrån. så när du letar hubbar leta efter ancient.

 18. ÖÖ.. DC är bra, det håller jag med om. Man hittar oftast det man letar efter och farten är underbar. Men sen kan man ju tänka på att det bara är folk som tankat från DC som blivit dömda.. Hmmm

 19. Amir, skåda icke given häst i munnen! Acceptera Swebits upplägg eller låt bli. Det är ditt val, men gnäll inte så förbannat! Köp dina spel och filmer istället så slipper du allt besvär.

 20. Asså inga sidor e perfekta men ni borde fan vara lite tacksamma att ni kan tanka ner en massa filmer o program helt gratis, men istället sitter ni här och lipar, men gå o köp filmfanskapet då eller gå på bio eller något annat som behagar…

 21. Vill man kopiera en CD/DVD som man köpt i en vanlig affär är det bara att installera ”Slysoft Anydvd” som tar bort kopieringsskyddet på köpta CD/DVD sen är det bara att börja fibbla med skivan 😉

 22. Kopieringsskydd går för det mesta att forcera med diverse applikationer, DVD FAB tex är ett utmärkt program så som dvd rebuilder.

  klarar alla skydd hitills utom nån enstaka hyrfilm.

 23. skulle någon möjlit vis kunna berätta för mig vad för andra bra torrent sidor det finns förutom swebits… är helt borttappad nu då swebits ligger nere. tackar!

 24. Thepiratebay (www.thepiratebay.org) är den bästa annars.. Även om det finns fler. Men thepiratebay kräver ej registrering så använd swebits när det funkar och piratebay annars..

 25. Problemet med swebits är att det är så inihelvete svårt att bli medlem. Om jag lyckades bli medlem där skulle jag framöver kunna dela med mig av väldigt många svåra titlar.

 26. Svårt att bli medlem? Sätt dig och uppdatera registrera sidan ända tills du får fylla i uppgifterna. Svårare än så är det inte. Annars kan du alltid bli medlem på powerbits.. (www.powerbits.org).

 27. Swebits är helt omöjligt att bli medlem på verkar det som. Jag har fyllt i formuläret 10 gånger snart men när jag skickar iväg det står det att man nått övre gräns på 40000 användare. En gång återanvände jag ett redan ifyllt formulär (jag hade det uppe i ett webläsarfönster, och uppdaterade sidan i ett annat). Så fort jag fick möjlighet att fylla i uppgifter klickade jag på sänd på den andra sidan. Vad tror ni hände? Jo det stod ”Du får inte bli medlem” plus nån felkod. VAFAN säger jag bara. Ingen som helst motivering bara en förbaskad felkod. Så ni som säger att det är lätt att bli medlem på Swebits får gärna förklara vad jag gör för fel.

 28. nu har jag blivit medlem på swebits. Första 9 gångerna så hann jag väl inte fylla i formuläret i tid. 10:e gången var ju då jag fick en felkod (troligen för att jag glömt att kryssa i alla rutor just den gången). På 11:e försöket lyckades jag dock, så så svårt är det nog trots allt inte. Jag antar dock att klockan 7 en söndagsmorgon borde vara lite lättare att bli medlem än klockan 20 en måndagskväll.

  Powerbits är jag medlem, klart lättare att få upp en hög ratio där. Bara att tanka hem nån p-rulle o seeda ett par dar.
  Swebits är svårare dock. Det tar längre tid eftersom rullar som legat ute mer än 24 timmar (vilket är gränsen för nya) har klart många fler seeders än leachers så man får vara glad om man får seeda i mer än 20 kB/s.

  Sen är jag inte överimpad av Swebits. Eftersom man plockar bort releaser äldre än 28 dagar finns det bara det allra senaste av Svenska releaser. Men inte ens alla intressanta senaste releaser är med tyvärr.

 29. Problem med att registrara dig på swebits?!? Lungt, jag har lösningen och du behöver inte vänta tills klockan 7 på morgonen..
  Gör så att du öppnar två swebits-internet-fönster. Först updaterar du fönstret tills det finns ett tantal lediga användare så att du kan registrera. VÄNTA! Stäng inte eller klicka ”skicka” på formuläret, fyll endast in dina användaruppgifter så dom stämmer plus kontrollfrågorna. Nu går du till det andra fönstret med swebits, updatera registrara användare tills det händer samma sak igen så du kan fylla i allt (men gör det inte). Snabbt som attan går du tillbaka till det föregående swebitsfönstret och klickar på skicka. Eftersom du redan har fyllt i uppgifterna så tar det ingen tid att skriva in alla uppgifter.

  Enkel logik.. och om du får vänta en timme som man antagligen får göra så är det värt det! undertiden så kan du läsa swebits manual vilket du lär dig en VÄLDIGT massa saker på.. Något att göra under tiden… ta dig även tid att läsa FAQ:n ifall du får tid, även den väldigt bra…

  Vad det beträffar +/- så tycker jag Swebits är bra i vissa avséenden, så som att: det går fort att tanka, inga däda torrenter, alltid svensk text, bra beskrivningar, offtast samples på bildkvalité. Nackdelen är att det ej finns så många titlar, att dom är hårda samt att dom har en låg gräns(beror på derar redan hårt belastade server)… Att torrenter bara får finnas i ett visst antal dagar beror på den anledningen att det just inte ska finans några döda torrenter…
  Piratebay skryter med att dom är så stora… saken är den att dom har miljontals torrenter varav 75% seedas dåligt, uppskattningsvis.. swebits har alltid folk som seedar.

 30. Jag har själv 1.7 i ”status” och har inga svårigheter att seeda med mitt 8Mbit telia..
  Jag glömde tillägga stabiliteten på deras server på minus-sidan… men vi får hoppas att dom finner en härlig server-hall så småningom 😀

 31. Hmm ett annat sett att bli medlem på swebits, (som jag belv på) är följande;
  skaffa roboform, finns med om du använder maxathon webläsare. Där kan du fylla i andv. namn lösen, och massa andra grejor som kommer upp i olika formulär.
  Sen sätter du på autmatisk uppdatering av sidan, ungefär 40 secs. intervaller.

  När du väl kommer in där du fyller i trycker du bara på ”fyll i formulär”, så fylls nästan allt i. Vissa saker måste du kryssa i det e det enda. Utan Roboform är det mycket svårt att hinna med!!!

  Kom ihåg ha tålamod! =)

 32. Wow jaeger!!! Jag tänkte på att man kunde skriva hur man postade formulär via http winsock eller likannde, men insåg att det kanske skulle bli något krångligt för vanliga användare… 😛
  Men ditt sätt var über-bra ju!!! förövrigt verkar det vara en riktig het webbläsare som bygger på ie, adressen BTW är http://www.maxthon.com/

  och ja.. ha tålamod

 33. agaton BLAAAAH******************Scarecrow, tack för din information! Tyvärr läste jag den för sent så det är kört men jag skall ha det i hågkomst next time men swebits är passe för mig!””””””
  Piratebits är det som gäller

 34. Tjenare

  om ni ska bränna en skiva med kopieringsskydd använd any dvd, det kan bränna kopieringsskyddade dvd filmer och om ni vill bränna kopieringsskyddade musik cd skivor använd audiograbber för att göra om till mp3 och efter det till wav om ni vill spela dom i stereon. På vissa skivor kan man inte se låtarna när man har dom i datorn utan bara en spelare men audiograbber hittar låtarna ändå så det är skitbra.

  Sök på goggle efter ANY DVD och AUDIOGRABBER och ladda sedan ner!!!

 35. Jag tycker PIRATEBITS.org är rätt bra med.. deras server håller bra som sjutton! 30000 användare.. o det blir nog fler.. potential till att bli en stor sida..

 36. Pingback: no credit check
 37. Men hallå, ni som klagar på att man måste ladda upp mycket på Swebits, klart att man ska dela med sig lite också, annars funkar det ju inte! Skaffa bättre linor om ni måste ha på datorn dygnet runt…

 38. Japp, lite samma sak som med nya Wifi- nätverket FON. Delar man med sig, blir det gratis. Gör man det itne får man betala för sig. Så enkelt är det.

 39. jag har snabb lina laddar i 5mbit i sec men ladda upp det verkar vara omöjligt typ 2-3 kbit.s och bara till typ 3 personer fast den kan ha kontakt med 100

 40. DC++ är bra om man kommer in på reghubbar med 10Mbit, sedan har vi Bittorrent som är olika bra när det gäller hasigheten beroende på vilken torrentsida man tankar ifrån men oftast maxar man sin linna, grejen är den att både DC++ och bittorretn är inte krypterat med andra ord kan opertören se exakt vad för data ni skickar och tar emot.
  Själv sitter man med krypterad FTP vilket är mkt bättre för operatörerna ser att det är FTP trafik men inte vad som skickas i paketen och dom får inte bryta krypteringen för det är olagligt.
  Med andra ord byt till FTP 😉

 41. Majoriteten av piratebays användare är leechers, med andra ord tanka tanka tanka tanka,. ”Jag är en egoist och bryr mig bara om att jag får ner det jag vill ha”. Tänker alla så här så har vi ett fall liknande piratebay Det finns duktiga användare som delar med sig där också, men eftersom trackern är public så kommer den aldrig likna de privata.

  BitTorrent, till skillnad från DC nätverket, är inte olagligt. Du tar inte emot hela filer, utan inkompletta delar från lite här och var. Ja, man kan se exakt vem som tankar, men chansen att bli tagen på DC är betydligt större. DC++ är en klient skapad i c++. Inget nätverk av hubbar som många tror. >

 42. Allt kom visst inte med (:

  .. Dock så har de flesta användare börjat använda DC+ istället då den är betydligt mer stabil om man jämför med de andra klienterna som finns ute nu. De flesta bygger förresten till grund och botten på någon form av DC++ release.

  Jo det är klart, har man tillgång till bra FTP-servrar så slår det allt! 😉

 43. Tyckte Swebits var bra, tills för ett tag sedan då jag gick in och plötsligt fick se ”Du har 0.001 ratio” (hade 4.545 innan) och helt plötsligt blev utkastad. Gick in i deras irc-kanal och blev behandlad på ett oerhört otrevligt sätt, visst det är bra och kul när det fungerar, men händer det något sådant här så har man ju absolut ingenting att sätta emot. Blä för swebits.

 44. Jag var ett stort fan av swebits tills dom ballade ur helt.
  Klienter bannas till höger och vänster i stället för att fixa problemen med trackern. Alla som vart innte på sidan vet nog vad jag menar med att det bannas åt helvete för mycket där. Om man offrar ca 3-8 timmar på att kolla upp sanningen i de påståenden som vissa av klienterna bannats för så skulle man finna att det inte finns någon grund för dessa banningar. Men som sagt kanske lättare att banna klienter än att få ordning på trackern.
  Nästa steg var att när jag i ovanstående fråga postade länkar till helt oberoende forum och ”testsidor” där de olika klienterna testas och där bevisades dera banningar vara felaktiga (iaf gällande 1 klient), så raderades det meddelandet och jag fick ett ”trevligt” PM från nästa stora problem dom har. Staff! Vilken samling otrevliga idioter, har aldrig på nån sida vart med om mera nonchalanta och otrevliga svar. Så på sätt har dom lyckats för det måste vara en bedrift att lyckas hitta de nötterna.
  Sista lät lite generellt, det finns faktiskt 1 bra person i staff men för övriga stämmer ovanstående.

 45. FFS. Ett jävla pipande på Swebits. Gå betala för era filmer och annat istället då era otacksamma skitungar!

  Blir förbannad på folk som inte har bättre för sig än att gnälla.

  Idioter!!

 46. Jag håller med dig nenne618 Swebits är nog det största skämtet tracker-Sverige just för tillfället. Finns så många andra som är tusen gånger bättre dessutom så är dom ju för fan mer nere än uppe. Men det är ju som du säger att dom har ju tappat en massa andvändare p.g.a att dom är så fruktansvärt gnälliga och otrevliga. Hoppas att det skiter sig för dom ordentligt. Ps jag hatar dom som fan hahahaha

 47. Dvd filmer går att kopiera faktist.. med ett program som heter DVD Decrypter så kopierar man jätte enkelt & snabbt. 😉 Visseligen tar den jätte stor plats på datorn om man kopierar den till datorn, men då behöver man bara använda ett annat program som heter DVD Shrink som du gör den så liten så den ryms på en 4.7 gb dvd-skiva men ändå behåller samma kvalitet.

 48. Vad gäller kopiering av CD,DVD,Spel-skivor med olika kryptering o annat kopieringskydd så finns det i dag många snabba o fina alternativ som löser det mesta och snällt lägger det på vanliga CD 700MB samt DVD 4,7GB + DL-skivor. Googla: t.ex.
  Thapete många av dina 1000 tals trackers är borta nu men de bra är fortfarande på tapeten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s