Lite tankar om Google Pack..

Nu har jag haft lite mer tid att titta på vad som finns i Google Pack, som nyligen släpptes. (Via fikakultur). Vissa program är jättebra att de har med. Som firefox och Ad-aware. De programmen borde alla använda, faktiskt. Men så såg jag att de hade tagit med Norton Antivirus.

Det är inte bra kan jag säga.
Jag har länge kört med Norton Antivirus, eftersom det följde med datorn med fria uppdateringar och hela köret. Men finns det något program som är osäkrare än virusen de försöker blocka? Det var alltid problem med programmet och det fungerade skit. Nu har vi Norman Antivirus och det fungerar mycket bättre!

Tips till Google och alla som laddar hem Google Pack: Ta bort ”Norton Antivirus 2005 Special Edition”. Det gör mer skada än nytta, även om det var ett bra och smart initiativ med gratis uppdateringar i 6 månader. Det går ju att välja bort när man laddar hem det. Så varför inte göra det?

Av de andra programmen som följer med är det självklart alla Googles egna program. Google toolbar och Google Earth är väl de Google-program som är mest användbara och roligast enligt mig. Men ett program som ”Google Pack Screensaver” tror jag också kan vara rätt så bra. Ett program som låter en göra snygga skärmsläckare med ens bilder. Kul idé i alla fall!

Firefox, Ad-aware och Adobe Reader är självklart bra att de följer med. De är sådana program som alla datoranvändare behöver.

Tack Google för ett bra initiativ. Alla försök att få Firefox till alla datorer är bra. Och Google har kraft. Och de använder den. Det är bra!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s