Tv-tittandet ökar och radiolyssnandet likaså

N24 har i dagarna publicerat ett par intressanta artiklar. Bland annat en artikel där de skriver att radiolyssnandet ökar. Det är kul tycker jag. För radio är ett väldigt bra medium och det görs otroligt mycket bra radio. Visst är musik bra att lyssna på. Men det är riktiga journalister som sitter och gör radioprogrammen och de är riktigt bra. Och oftast intressanta.

Mer radio åt folket!

Sen skriver de också att det går bra för tv4:as kanaler. Det förstår jag, för tv4 har ett bra programutbud. Det är de som snappar upp alla bra utländska serier också, det är det som gör svt lite sårbart. Commander in Chief är årets bästa engelskråkiga serie, utan tvekan. Tv4 framhäver också att samtliga av deras kanaler har ökat, ganska rejält, i tittare. För mig känns det självklart, jag tror att det såldes boxar till ganska många hushåll förra året… Att de sedan säger att tv4-film ökar stadigt i tittare. Det känns lite konstigt eftersom de är helt otroliga på att visa samma filmer. Enligt mina beräkningar visar de en film per dag som de inte visat tidigare, resten är ”repriser” på filmer de redan visat hur många gånger som helst. ”Purpurfärgen” har nog visats ett antal gånger sen i höstas.

I en annan artikel skriver N24 att trots att allt fler zappar bort från tv4 och svt så har de små nischkanalerna försvinnande få tittare. Jag måste säga tyvärr när de säger att svt fått färre tittare. För svt har utan tvekan de bästa och mest intressanta programmen, även om tv4 har de bästa serierna. Titta bara på ”Svenska dialektmysterier” som är ett riktigt bra och roligt samt intressant program!

 

Missa inte heller Beta Alfa 2.0 med inlägget ”För mycket reklam är förvirrande”.

Annons

En reaktion till “Tv-tittandet ökar och radiolyssnandet likaså

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s