Bill Gates tror att piratkopieringen i Asien är borta om 10 år

Microsofts grundare och världens rikaste man, Bill Gates tror att det kommer ta 10 år för länder som Indien/Kina att hinna ikapp Europa och USA när det gäller att motverka piratkopiering. Detta meddelar Reuters..

Dessutom tror han att både Kina och Indien kommer att respektera intellektuella rättigheter när de själva har gått från att vara lågtillverkningskostnadsländer till att utveckla egna teknologier och produkter.

Gates said sales of the company’s software in both countries were increasing every year and he was optimistic that China and India would eventually adopt proper licensing practices, just as Taiwan and South Korea had done

Från Sweclockers

Annons

2 reaktioner till “Bill Gates tror att piratkopieringen i Asien är borta om 10 år

  1. Umm, jag tror Bill behöver flytta tillbaka till verkligheten.

    Piratkopiering är en stor industri i Asien. Vi snackar inte bara om lite oskyldig fildelning utan det är en massiv inkomstkälla för många. En del piratkopior är av såpass hög kvalitet att det är omöjligt att särskilja från ett original.

    Piratkopieringen gäller dessutom allt från mjukvara till kläder och Rolex-klockor, och mjukvarukopieringen är såvitt jag vet lika hög idag där som den var för 10 år sen.

  2. Jag tror faktiskt samma sak som du isecore. Om vi nu snackar mjukvarukopiering tror jag att de kommer att hamna i samma situation som vi är i nu, när de kommit ifatt oss. De vill inte heller betala dyra pengar för program som går att fixa gratis.

    OCH. De är lika nördiga och smarta som vi, de tänker inte på det sättet..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s