Microsoft vill göra egen iPod

N24 skrev igår (ursprungligen från Businessweek) att Microsoft överväger att göra en egen mp3-spelare som ska konkurrera med Apples iPod. Inte så jättekonstigt med tanke på att Apple tjänar grova stålar på sina iPods..

Businessweek spekulerar i att Microsoft-spelaren får funktioner för att både visa bild och sepla ljud. Samt att apparaten ska kunna användas för att spel, för att kunna dra nytta av Microsofts X-box. Uppgifterna har inte bekräftats från Microsofts håll men bolaget har tillstått att man ser över möjligheterna att ge sig in på mp3-marknaden.

Och visst kan iPod behöva en värdig motståndare? Nya JensOfSweden tror jag inte allt för mycket på, dessutom dyrare än iPodsen. Men med tanke på att Apple har 75 % av mp3-marknaden och de senaste två åren sålt över 30 miljoner iPodenheter kan det bli en svår uppgift att konkurrera ut Apple, även för Microsoft.

Annons

En reaktion till “Microsoft vill göra egen iPod

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s