Google har inte licens att bedriva verksamhet i Kina?

Google kritiseras för att inte ha licens för att få bedriva verksamhet i Kina. Detta enligt Wall Street Journal som i sin tur citerar flera kinesiska tidningar.

Detta skriver N24 idag. Kina är inte deras bästa marknad direkt..

Kinesiska myndigheter ska därefter ha inlett en granskning av bolaget för att se om censurreglerna efterföljs och det är i samband med den granskningen som det nu ryktas att det uppdagats att bolaget saknar licens för att få bedriva den kinesiska verksamheten. Än så länge är det bara rykten men kinesiska myndigheter har inte dementerat dem.

Och så det bästa :)..

Under måndagen meddelades att Google utnämnt 61-årige Larry Brilliant som ansvarig för bolagets filantropiska del. Brilliant, som närmast kommer från it-industrin och även drivit projekt för att behandla blindhet i tredje världen, kommer förfoga över en rejäl slant. 1 procent av Googles årliga vinst och 1 procent av bolagets aktievärde, en andel som idag motsvarar en miljard dollar, ska nämligen öronmärkas för välgörande ändamål.

Google kommer alltså börja ge pengar till välgörande ändamål. Inte en dag för tidigt, men när de väl gör det gör de det också ganska rejält. Undra hur många företag som ger mer än 1% av företagets inkomster och aktievärde till välgörande ändamål?

Annons

En reaktion till “Google har inte licens att bedriva verksamhet i Kina?

  1. Vilka företag som ger mer än 1% av företagets inkomster och aktievärde till välgörande ändamål?

    De flesta skulle jag nog säga… det kallas SKATT, och är aningen mer än 1%.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s