Så ser de nya iPodsen ut

Igår kväll (dvs tisdags kväll) presenterade Apples VD Steve Jobs de nya iPodsen och deras nya nedladdningstjänst för film. Nånting som var väntat och som många väntat ivrigt på.

Samma dag som filmer släpps på dvd ska de finnas tillgängliga hos Apple via Itunes-tjänsten. Utbudet begränsar sig dock i dagsläget till ynka 75 filmer från Disney, där Jobs är styrelsemedlem.
– Det här är kanonfilmer, sade Jobs när han räknade upp några av filmerna som finns på Itunes i USA, däribland de i Sverige fortfarande bioaktuella Pirates of the Caribbean – Död mans kista samt Bilar.

För kunder i USA kostar nya filmer 12:99 dollar (95 kronor) den första veckan, sedan 14:99 dollar. Att tanka hem dem ska ta ungefär en halvtimme för bredbandsanvändare, sade Jobs. Filmförsäljningen är än så länge endast öppen för amerikanska kunder. Till Europa väntas den inte förrän nästa år.

Jobs visade också uppdaterade modeller av Apples succespelare Ipod. Den klassiska Ipoden har fått fetare hårddisk, 80 gigabyte, bättre batteritid och ljusstarkare skärm. Allt för att klara av att visa långfilmer. Modellen kan numera också spela vissa specialdesignade spel som man kan köpa i – ja, du gissade rätt – Apples nätbutik Itunes Music Store.

Ur min synvinkel kom de nya iPodmodellerna i precis rätt tid. Folk hade slutat att köpa iPods i väntan på nästa modell och överlag har många tröttnat på sina gamla mp3-spelare. Nedladdningstjänsten var väldigt väntad och som alltid ett bra initiativ. Än så länge finns ju bara Disney filmer men det är i och försig ingen nackdel att ta det lite lugnt i början, 75 filmer är kanske lagom.

Bland nyheterna på iPodmodellerna är självklart hårddiskstorleken större (på värstingmodellen är det nu 80 gb mot tidigare 60) och så finns iPod Nano i fler färger: rosa, grönt, blått, svart och silver. Apples minsta mp3-spelare (iPod Shuffle) är nu ännu mindre och ser riktigt bra ut.

Dessutom en annan rolig nyhet i framtiden:

För ovanlighetens skulle visade Steve Jobs även upp en produkt som ännu inte finns till försäljning. Den heter Itv och är en box som kopplar datorn trådlöst till tv:n, så att man kan se sina Itunesfilmer på den vanliga tv-apparaten. Itv ska finns till försäljning i USA i början av 2007 för 299 dollar.

Läs och se mer:

Bilder på alla nya iPods (ekonominyheterna.se)
Ekonominyheterna.se

Annons

En reaktion till “Så ser de nya iPodsen ut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s