Största trenderna bland nätprojekten just nu (del 1)

Jag fick hem nya numret av Internetworld idag och där finns en lång artikel om att ”Nu flörtar alla med kvinnorna”. De menar att fler och fler sajter skapas enbart med målgruppen kvinnor, likt uppmärksammade Salong K mfl. En ny trend helt enkelt. För egentligen är det inte särskilt nytt eller konstigt med målgruppsspecifikt innehåll.

Däremot har de alldeles rätt i att det är först nu man ser potentialen i kvinnorna. Tidigare har internet inte helt konstigt varit mansdominerande och även om kvinnorna har funnnits så är det männen som har använt internet. Numer är det tvärtom. Kvinnorna har fått upp ögonen för internet som mediekanal och tycker den är underbar, som en slags nu skönhetssalong eller nåt.

Inget fel med det – kvinnor behövs på nätet. Enligt en undersökning i samma artikel tillbringar kvinnor allt mer tid på internet och det är helt förståeligt och bra. Antagligen har kvinnorna varit mer negativa till internet innan än männen men nu har spärren släppts.

Och visst finns det potential rent annonsmässigt i kvinnorna! Dels funkar banner- annonseringen fortfarande för dem då de inte hunnit bli blinda för sådana (som många vana surfare har) och dels är de betydligt mer köpvilliga än män när det gäller icke- tekniska saker.

Nu ploppar kvinnosajter upp lite varstanns på internet. Några satsar på skönhet och hälsa, andra på spelsajter. Är det någonstans man ska satsa i höst så är det på kvinnorna. Med bloggar har kvinnorna dessutom en chans att uttrycka sina känslor och att få synas – vilket de har ett större behov av än män. Undra hur många fler förhållanden som håller nu bara för att kvinnor kan få uppmärksamhet av någon annan än män…

Männen är trötta på skiten nu. De är mycket mer svårflörtade än kvinnorna, vilket kanske får ses som ovanligt om man ser till normalt flörtande ;).

Några kvinnosajter:
Salongk.se
PAF.se
Mariabingo.com
Veckorevyn

Annons

En reaktion till “Största trenderna bland nätprojekten just nu (del 1)

  1. Du länkar till mariabingo men inte till den riktiga sajten http://marianova.com/ det är en sajt skriven av medlemmarn så innehållet tyr av deras intressen och tankar. Ganska alldagligt, men också väldigt vänligt och trevligt. Tror inte heller att kvinnor har större behov av att synas än män, kolla bara in kontaktannonser. Där är det männen som beskriver sig själva medans kvinnorna beskriver vad de vill ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s