Distribution spelar roll

Googles webbläsare Google Chrome har lyckats få 10 miljoner användare på endast 100 dagar. Nu har de lanserat version 1.0.

Det här visar någonting väldigt viktigt: att ha möjlighet till stor distribution är viktigt. Och extremt effektivt. Frågan är hur stor spridning webbläsaren fått utan puff på Googles startsida och deras egna Google Ads.

Distribution är helt klart giganternas (Google, Microsoft, Yahoo, Apple) största fördel gentemot innovativa startups. Att som Google betala för att få finnas som standardsökmotor i Firefox är inte direkt överskattat. Google vet hur viktig deras distribution är.

Annons

2 reaktioner till “Distribution spelar roll

  1. Sen visar ju ändå t.ex Firefox, WordPress, Spotify (iallafall i Sverige) att det går att nå ut rätt stort ändå. Sen har ju de stora öppet mål i allt de gör.

    Och som sagt hela svängen vi alla är inne på med att ha blog osv är ju såklart ett sätt att nå spridning. Om vi har 1000 besökare om dagen på en blog så är det ju enklare att lansera en ny tjänst där än att bara typ starta den och försöka börja därifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s