Skittles Sociala Medier-bete

Skittles.com lanserade under helgen en väldigt rolig och innovativ sak – nämligen sin egen hemsida som en Twittersökning på ”skittles”. De fick mycket uppmärksamhet för detta och nästan bara glada hejarop.

Joakim Jardenberg kommenterade det såhär:

– Vilken sjuk uppmärksamhet de fått. Smart, välförtjänt. Bara de fortsätter inovera efter de här femton minuterna är över. (btw, de kör innehållsförteckningarna på wikipedia)

Och nog har de fortsatt innovera. De väljer på ett briljant sätt att utnyttja den trafik, PR och inte minst intressestorm som skapades genom deras första innovation och utnyttjar detta till att skapa ännu en våg av intresse. Idag bytte de ut twittersökningen mot deras Facebook-fanpage.

Att våga använda sin egen hemsida till såna här PR-kampanjer är riktigt, riktigt smart och starkheten ligger inte bara i att de är snabba på att utnyttja uppmärksamheten för att skapa ännu en intressevåg utan även för att de faktiskt försöker skapa ett långvarigt värde av den. Facebook-sidan har redan fått 585 000 fans och är därmed inte farligt långt ifrån topplistan över de produkter med flest fans.

Att beräkna värdet av att finnas på hundratusentals Facebook-profiler flera år framöver är i princip omöjligt. Det är förstås väldigt, väldigt bra branding.

Frågan är om det här inte kan ses som nya tidens länkbete – > sociala medier-bete?

Annons

7 reaktioner till “Skittles Sociala Medier-bete

  1. Felet var att Skittles lät kommunikationen vara enkelriktad. Det är inte så enkelt som att kopiera in en feed från Twitter och hoppas att folk skriver om ens varumärke. Det som hände ganska direkt var att folk började skriva hej vilt vad de kände för (jo ganska fula ord..) och avslutade med #skittles för att komma in i feeden – Skittles var tvungna begränsa besökarna så att bara myndiga fick komma in på deras sida. Det är ett ganska stort nederlag i mina ögon.
    Tomas på Paulwaper

  2. jag tycker inte att Skittles har begått några fel alls. Att människor började experimentera och interagera med kampanjen genom att slänga in Skittles i var och varannan mening var inte på något sätt fel. Det visar bara på ett stort engagemang. Att Skittles senare bytte till sin Facebook sida ett par dagar senare visar bara på hur genomtänkt den här kampanjen i själva verket var. Jag tror inte alls att Skittles var överaskade över vad som hände. Det enda jag tror de inte var beredda på var att det gick så fort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s