FaceBook köper FriendFeed

Det här är big news. Facebook, med över 250 miljoner användare, köper ”lilla” innovativa Friendfeed med cirka 1 miljon användare.

Friendfeed har redan från början varit väldigt innovativa och Facebook har vid mer än ett tillfälle kopierat deras innovation. På så sätt, och för att Friendfeed har ett välbeprövat och väldigt duktigt team med Paul Buchheit i spetsen (han som utvecklade Gmail från början), känns det här som ett väldigt bra uppköp.

Robert Scoble, en av Friendfeeds mest tongivande användare och evangelister, ringde upp både Friendfeed och Facebook för kommentarer. Lyssna här. Det tråkiga är dock att de inte ger så mycket hopp för Friendfeed. Paul Buchheit säger att de definitivt kommer hålla servrarna uppe men att ”det inte är bestämt” om de ska fortsätta utveckla Friendfeed eller om de kommer fokusera helt på Facebook. Uttalanden som indirekt känns som en dödsdom för Friendfeed.

Mer på Techcrunch , The Next Web och på FriendFeeds officiella blog.

Annons

4 reaktioner till “FaceBook köper FriendFeed

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s