Flöden jag gärna missbrukar


Foto (CC): mlostracco

Fredrik Wass beklagar sitt flödesmissbruk. Ett problem jag själv har, även om det är i ständig förändring. Jag är t.ex. inte Google Reader-beroende längre, även om jag kollar in där varannan dag eller ibland något oftare. Twitter (också med hjälp av Feedera), Facebook (hänger alltmer i de nya FB-grupperna, framförallt) och Hacker News är de flöden jag kollar mer eller mindre hela tiden.

Precis som Fredrik har jag funderat på vilka bloggar jag genuint vill läsa varje inlägg av. Vilka jag uppskattar mest, och alltid går in på först, i Google Reader. Och det här var det jag kom fram till:

Smarta människor
De bloggar inte så ofta men ack så bra de gör det. Har alltid gillat dessa bloggare, och fortsätter göra det. Skulle bara önska att de bloggade lite oftare:)

Smartast, mest läsvärd, bäst
Anders sprutar ur sig läsvärda tankar, dessutom med en språkstil som tilltalar mig mycket. Ingen förstår, eller förklarar, kultur och förändringar på nätet lika bra som Anders. Vill du slippa åsikter och istället läsa analyser ur oväntade infallsvinklar som alltid är spot-on, läs:

The famous five
Man tillhör inte den här skaran om man inte fortsätter att generera bra läsning under lång, lång tid. Alla dessa nedan är bloggande superstars som absolut är obligatorisk läsning för mig. Jag kan tycka att såväl Zackrisson, Torstensson som Ronnestam borde blogga oftare, dock 😉

Populärkultur (och läsnjutning)
Vissa kallar det populärkultur, jag kallar det läsnjutning. De här läser jag främst för att de är så otroligt bra skribenter.

Entreprenörsbloggar
Dessa fantastiska entreprenörer (och vänner!) följer jag intensivt. De råkar av en händelse vara riktigt bra skribenter allihop, duktiga på att berätta sina fantastiska historier från entreprenörslivet. Don’t miss!

Tre bonusbloggar på engelska
Det mesta jag läser är ändå på engelska, inte minst all suverän läsning jag hittar via Hacker News. Utan att radda upp allihop, är de här tre av de absoluta favoriterna jag ändå gillar så mycket att de är inlagda i RSS-läsaren.

… och hundratals andra
De ovan är ett urval, förstås. Jag läser massor av andra bloggar. Alltifrån bubblanbloggare som Nikke, Brit, Tjompa, Emanuel, Sofia, Tdh, Ulrika, Heidi, Leif och Jerry till de stora Silicon Valley-bloggarna som Techcrunch, AVC (ok jag vet, NYC snarare än SF) och Scobleizer till deras Europiska motsvarighet The Next Web. Dock ej lika noggrant som de i listorna ovan. Det är skillnad på att sålla (Techcrunch) och läsa varje inlägg (bloggarna i listorna ovan). Nästan alla dessa, såväl bubblanbloggar som större bloggar, läser jag endast ett urval av. Bäst, viktigast och ständigt mest lästa är dock inte bloggarna ovan. Det är mina närmsta vänners bloggar.

Rutin?
Trots extremt stor nyhets- och informationskonsumtion har jag inga fasta rutiner. Jag kollar av Twitter lite hela tiden. Google Reader/Reeder oftast på iPhonen, buss- och tågresor. Facebook dygnet runt. Hacker News ett par gånger per dag. DN.se och Svt.se är mina främsta källor till det ”vanliga” nyhetsflödet. Stänger av Tweetdeck och Facebookchatten när jag försöker vara produktiv.

Sammanfattningsvis
… så är jag väl också beroende, helt enkelt.  Ett missbruk som har fler uppsidor än baksidor, skulle jag dock vilja påstå 🙂

Annons

38 reaktioner till “Flöden jag gärna missbrukar

 1. Intressant! Men tråkigt nog så läser jag ungefär 90% av de bloggarna du listade haha – men så är det väll när man är en rssjunkie. Men har du ingen tidning i din reader? Som t.e.x Resume..?

 2. Hej Anton,

  Jag försöker varje dag att tänka på saker jag är tacksam över och idag blev jag glad att se att du tipsade om min blogg! 🙂

  Som du vet har jobbat på ett visst ställe nu ett tag och märker då hur mkt det skrivs och spekuleras i tidningar och bloggar som inte stämmer för fem öre.

  Det har gjort mig lite ödmjuk och tveksam inför uppgiften att själv försöka analysera andra skeenden från utsidan. Vad vet man egentligen liksom.

  Vidare slagit mig fri från känslan att jag ”måste” skriva om något eller kommentera sånt som alla andra pratar om.

  Då blir inläggen lite färre. Förhoppningsvis dock bättre. Nog även bra för skrivarlusten.

  Din kvalitet och uthållighet inspirerar!

  Trevlig helg!

 3. Hej, tack för ffa listan om entreprenörsbloggar, dem kommer jag ta del av då de även är relaterade till Internet. Förövrigt en bra artikel. Kommer bokmärka din hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s