Musikindustrin i ett större sammanhang

“The general discussion is still that the music industry is in so much trouble, which is really not true. There are more people today than ever before who are involved in creating music. It’s time for a different definition of what the music industry is. The musical instrument market is twice as large as the recorded music market, and that’s been stable for 30 years. You need to look at what people are actually spending on engaging with music, not just listening to it. A guitar costs $1,000 or $1,500. That’s a lot of iTunes tracks.” (Via Venturebeat)

Viktig poäng av Alexander Ljung från Soundcloud (som förövrigt både Svd och IW skrivit bra om nyligen). Det gäller att titta på musikindustrin i ett större sammanhang. Vi lägger mer pengar, energi och tid på musik än någonsin tidigare. Kanske inte på skivor, men på annat.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s