Wiki utvärdering

Svenska wikin susning slutade att vara en öppen wiki för ca 1,5 år sedan. Sedan dess har bara ”betrodda medlemmar” fått redigera och skriva nya artiklar. Väldigt tråkigt då susning är en riktigt bra wiki och den började verkligen täcka det mesta. Nu har vi dock fått en ännu bättre wiki. Svenska wikipedia är väldigt mycket bättre än susning och på grund av att wikipedia fortfarande ökar i artikelmängd och bara blir bättre för var dag som går har istället wikipedia blivit det självklara valet när man ska leta artiklar ur ”den fria encyklopedin” som wikipedia kallar sig. Dessutom har wikipedia ca dubbelt så många artiklar som susning. Wikipedia har skapat en av världens bästa internettjänster. Som dessutom är gratis!

Jobbigt att susning inte lever vidare på samma sätt som förut, men tack gudskelov för att wikipedia finns. Vart skulle man annars kunna hitta allting till sina skolarbeten?

Annons

4 reaktioner till “Wiki utvärdering

 1. Använder man wikipedia som källa brukar man få pisk i slutändan.

  Själv brukar jag hitta informationen där så att jag kan leta efter den på .edu-domäner eller något annat ställe som är lite mer akademiskt accepterat.

  Ex: wikipedia säger att hästar äter gräs, jag letar efter samma information i nationalencyklopedin för att få en bättre källa att citera.

 2. Heheh, måste säga att jag gillar susning mkt bättre än Wikipedia, men det beror mest på att Wikipedia gick så himla segt när jag gick i nian, vet inte hur det är nu.
  Samt så fick jag inte lägga upp en massa info om berzan på wikipedia, då kom det nån tjurgubbe ifrån norrland som kallade det för ”gymnasiestrunt” och raderade allt.

  Efter det har jag inte besökt wikipedia…haha

  Bara så du vet så får du varken ha susning eller wikipedia som källa på gymnasiet. Jag fick inte ens ha det på högstadiet! :O
  Men det hindrar mig inte fårn att hitta massa info där, jag brukar göra som Simon säger.

 3. Pingback: free credit scores

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s