Ny fildelare åtalad

Idag blev ännu en fildelare åtalad för att ha delat ut film på internet. Den här gången för att ha delat ut filmen Rånarna. Återigen var det på fildelningsnätverket DC++ som den delades ut. Den 25 årige göteborgaren säger att han inte visste att det var en olaglig handling. Återstår att se om han blir dömd. Men jag kan nästan lova att äta upp min hatt (med remoulade-sås) om det blir något annat än böter. Självklart 80 dagsböter dessutom.

Samma straff som för misshandel, bland annat. Som jag tidigare skrivit om…

(Källa: idg.se)

Annons

9 reaktioner till “Ny fildelare åtalad

 1. Nej. Men tanken är ju detsamma. Samma straff. Domen är ju inte det som ska göra att man får ett straff. Det är straffet. Ärligt talat tycker jag att 80 dagsböter känns mycket för att ha delat ut en svensk film. Så mycket skada har man väl inte orsakat företaget som förlorat högst 200 kr…

 2. Kan det vara så att åtalen egentligen inte handlar om att de delat ut film, utan om att de delat ut skitfilmer. ”Rånarna” måste vara en av de sämsta svenska filmerna på flera år. Och var det inte ”hip, hip, hora” som var aktuell i det förra åtalet?

  Jag anser det faktiskt vara straffbart att dela ut sån skit.

 3. Oooh, snälla Antipiratbyrån skydda oss mot dessa hemska fildelare som urholkar det samhälle som vi känner och älskar!

  *springer runt med armarna i luften*

 4. Janne: Jag håller med. Rånarna gick väl an, men hip hip hora var riktigt usel. Har för mig att samma paralleller har dragits även vid fildelningsdomar i USA. Där är det också alltid folk som fildelat skitfilmer som åkt dit.
  Isecore: HAHA!

 5. Att han inte kände till att det var olagligt lär ju inte hjälpa. Det är inget argument.
  Tänk att det hittills bara varit dåliga filmer som delats ut av de som åtalats.
  Ingen verkar kolla om någon delar ut kvalitetsfilmer.
  Bra det i alla fall.

 6. Jag skulle nog hoppa högt av förvåning om jag hittade någon film av Tarkovskij eller liknande på DC++. Vilken chock!

  Men det är logiskt på något konstigt sätt. Jag betalar gärna tre-fyra hundra för en bra DVD-utgåva av ”Stalker”. Men ”Rånarna” – nej, där tog jag nog chansen att ladda ner den istället… 😉

 7. Pingback: Alice

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s