Rick Falkvinge moderat..

Rickard Falkvinge, grundaren och ordförande i Piratpartiet har blivit intervjuad på Kulturbloggen. En intressant intervju och det mest intressanta kommer sist.

Han har ett förflutet som politiskt aktiv i ungdomsåren i ett av de större svenska politiska partiernas ungdomförbund. Först vill han inte säga vilket, eftersom Piratpartiet inte tillhör något av blocken.

– Men ok, säger han när jag envisas:

– Jag var med i MUF, men det finns aktiva i Piratpartiet som kommer från socialdemokraterna, vänstern och liberalerna också. Vi kan inte placeras in i de partipolitiska facken.

En moderat leder alltså Piratpartiet. Intressant helt klart.

Annons

17 reaktioner till “Rick Falkvinge moderat..

 1. Det där lät väldigt mycket ”en gång moderat, alltid moderat”, på ett sätt som känns rätt tråkigt.´
  I många andra länder anses det inte alls konstigt att en person under sin levnadsbana och även under en politikerkarriär kan hoppa mellan en lång rad olika partier som står långt från varandra.

 2. Iförsig, jag kan hålla med i dina tankar. Och jag har verkligen inget emot att någon med moderatåsikter leder piratpartiet, tvärtom. Kanske lite dåligt formulerat av mig.. Piratpartiet säger ju själva att de inte bryr sig om vilken politisk bakgrund man kommer ifrån, så frågan är egentligen oviktig.

  Men intressant..

 3. Ok, sorry, förra kommentaren blev lite korthuggen. Ville bara poängtera, att även om att jag var med i MUF för femton(!) år sedan, så har jag haft lite tid att tänka sedan dess också. 🙂

  Rick

 4. Just nu har jag ju valt att förklara mina övriga åsikter irrelevanta, alltså bortsett från att intellektuella monopol har dolda kostnader och den medborgerliga rätten till ett privatliv. Och det menar jag verkligen – jag TYCKER att det är viktigare att staten inte registrerar mina rörelser i landet i två år, än om det är 19 eller 20 procents moms på böcker.

  Så om jag har bytt sida eller inte eller i vilken grad spelar ingen roll, eftersom jag inte tar upp de frågorna just nu…

  Kul och oväntat med dialog här, för övrigt. 🙂

 5. Japp ;)… Så kan det gå ibland. Via gtalk ser jag direkt när du kommenterat och då är det bara att svara. Kul initiativ med Piratpartiet. Lite dåligt med tid nu bara, kommer det att räcka med underskrifter?

 6. Kul att du gillar initiativet, jag har fortfarande inte riktigt fattat hur stort det blev på ingen tid alls. 🙂

  Framsidan visar ju bara de signaturer som är centralt inräknade, det finns ungefär dubbelt så många till ute i distrikten. Vi kommer att fixa Valmyndighetens signaturantal (1500 innan den siste februari). Vi har dessutom data på hur snabbt vi får in signaturer per arbetsinsats, så resten av sträckan kan vi planera ganska väl nu.

  Apropå ungdomsförbund så kommer det ett Ung Pirat också, så småningom. Mest för att vi måste ha ett ungdomsförbund för att få partistöd(!). Tror inte det var så de hade tänkt sig… 😉

 7. Bara som en tanke…. OM huvuddelen av de som röstar på Piratpartiet kommer från det borgerliga blocket så skulle Piratpartiet genom att nästan nå riksdagen kunna se till så att det blir en röd regering efter valet. Då handlar det dessutom om en röd regering som inte ens behöver Piratpartiet. Det är problemet med ett enfrågeparti av denna art. Att sikta på en vågmästarroll är antagligen ett taktiskt misstag, eftersom omständigheterna måste vara tämligen exakta för att ett sådant läge ska uppstå. Det hade antagligen varit bättre med ett fullfjädrat parti placerat politiskt mitt emellan blocken fast med ”pirat-frågorna” högst på dagordningen. Ett sådant parti hade kunnat samarbeta åt båda hållen och troligen så hade det då haft en större chans att nå riksdagen.

  Jisses, hoppas att jag inte låter som en morsa nu bara. 😉

 8. Nej då, du låter inte som en morsa.. Jag förstår dina tankar och visst hade det kanske varit mest effektivt genom att de lägger sig emellan. Sen så förstår jag inte hur piratpartiet ska kunna göra så att det blir en röd regering efter valet. Det kommer bli en blå regering efter valet, folket är trötta på Persson vid det här laget. Annat vore skandal faktiskt..

 9. Det var väl bara Miljöpartiet och Centern som röstade emot att kriminalisera fildelning — alla andra ansåg att det skulle vara kriminellt, så det är svårt att hur Piratpartiet skall bli vågmästare om de inte får så där 40 % av rösterna.

 10. Vilken politisk tillhörighet medlemmar i Piratpartiet har känns rätt irrelevant. Desto mer relevant är väl om Piratpartiet och dess företrädare före valet talar om vilka partier de kan tänka sig att samarbeta med- om det kommer in i riksdagen. Centerpartiet och vi i Miljöpartiet var de enda som motsatte oss kriminaliseringen, som klokt påpekats här tidigare. Vänsterpartiet samarbetade till och med med regeringen om lagförslaget och låg således helt och hållet bakom den dåliga lag som kom och som över en natt kriminaliserade rusentals personers agerande på nätet.

  Moderaterna och folkpartiet vidhåller att kriminaliseringen var bra, ännu i dag, tillsammans med sossarna.

  Så var står ni egentligen? Och kom inte och säg att ni skall ta ställning i varje fråga var och en för sig, jidder, jidder…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s