Podcast är hett just nu..

Podcasting är riktigt hett just nu. Dels ökar podcastingen i radiosammanhang och SR:s sändningar har blivit succé. Men det hetaste just nu utan tvekan är pod-tv. På måndag ska svt börja lägga ut material som pod-tv för nedladdning och redan idag fungerar Expressens nya pod-tv, bara att ladda ned i iTunes.

Detta är kul utan tvekan. Expressen är före Aftonbladet med något, det är inte dumt när det blir lite konkurrens. Och svt kommer nog kunna lägga ut mycket roligt material för nedladdning, tänk alla humorklipp som ungdomar skulle vilja ha i sina iPods. Nästa stora affärsidé för alla de företag som säljer ringsignaler och tjänster till mobilen kanske är att istället inrikta sig på mp3-marknaden och sälja videosnuttar och bilder?

Det utbud man kan få i Expressens pod-tv är deras kanal lokal-sändningar från Stockholm, Göteborg, Skåne och Östergötland nu till en början. Svt kommer ha ett bredare utbud med pod-tv sändingar från både nyheter, sport, kultur och nöje, samhälle och dokumentär och även fakta och fritid. Men inget material från de lokala sändningarna verkar det som.

Men allt handlar ju inte om att ha tv i mp3:n…

Dagens Media skriver idag att DN skjuter upp starten av deras nya webb-tv sändingar igen. Planerna har funnits ända sedan 2004 med webb-tv av DN. Men nu verkar det som om de inte kommer igång före mars. Lite segt gjort av DN tycker jag. Ska man satsa på nåt ska man göra det ordentligt..

Sen har även MTG Radio börjat sända delar av programinnehållet från radiokanalen Bandit som podcasts. Till en början är sändningarna annonsfria, men efterhand ska annonsörer kunna annonsera i sändingarna. Bra att fler än SR förstått att podcasting är bra och kul att annonsörer även får möjlighet att synas i de sammanhangen..

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s