Svenskarna snåla med sms!

Jämfört med Filippinerna snålar vi väldigt mycket med sms i Sverige. I Fillipinerna skickade mobilanvändarna i snitt 203 sms var i månaden! Helt otroligt. Att jämföra med svenskarna som, räknat på hela befolkningen eftersom de flesta av oss har en mobil, bara skickar 18 sms i månaden.

Norge är också väldigt aktiva sms-skickare med ca 90 sms var i månaden.

En anledning till siffrorna kan vara att det är väldigt mycket billigare att skicka sms i Fillipinerna. Sen är det väl också så att de som verkligen har en mobil där använder den till just sms. Samtidigt är det nog också så att det går trender i kommunikation (som jag ska skriva ett inlägg om snart..) och att vi svenskar hade sms-trenden för kanske 3- 4 år sen.

(Från svt.se)

Annons

5 reaktioner till “Svenskarna snåla med sms!

  1. Det är relativt dyrt att skicka ett SMS. Nu vet jag inte riktigt vad prislappen är för att skicka ett, men att betala nån krona för 160 tecken är en rätt dålig affär. I de flesta fall får man mer sagt genom ett snabbt telefonsamtal – och det går fortare. Dessutom börjar det ju bli ett allvarligt priskrig på telefonsamtal mellan operatörer, så det känns mer så.

    Som du säger, jag tror Sverige hade sin SMS-våg för 4-5 år sen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s