Mitt försök har lyckats bra

Jag skrev ganska nyligen om den sökmotoroptimeringstävling som nu pågått ganska länge och som svenske Jim Westergren (V7ndotcom elursrebmem)leder. Man ska helt enkelt hamna så högt som möjligt i Google med sökfrasen v7ndotcom elursrebmem.

Det som jag tycker är kul är det att mitt lilla försök med mitt tidigare inlägg och min lilla google-pages-sida har lyckats ganska bra. Mitt inlägg här på bloggen ligger på 16:e plats (och andra sökresultatsidan), google-pages-sidan ligger på 20:e plats (den likaså på andra sökresultatsidan).

Det får man ändå se som bra resultat med bara ett par ingående länkar! Jag har gått förbi väldigt många som verkligen jobbat för det, trots att jag inte lagt ned mer än några minuter på det. Ett väldigt bra tips på hur man får många ingående länkar ska jag publicera senare idag- det är lättare än vad man tror.

Resultatet med mitt test visar två saker. Det hjälper inte att köpa ett dömännamn och ha en sida likt den här och tro att man hamnar väldigt högt upp i Google för det. Ärlighet vara längst, innehåll går alltid före allt annat. Det andra som det visar är det att WordPress.com- bloggarna är väldigt bra sökmotoroptimerade.

Annons

2 reaktioner till “Mitt försök har lyckats bra

  1. Hej!

    Nu är det ju google.com som sökningen i tävlingen ska göras, och där syns du inte till. Att en tävlingsbidrag på en svenskspråkig blogg placerar sig rätt bra på sökningar på google.SE är inte så konstigt, utan helt i linje med Googles algoritmer.

    Hur väl sökmotoroptimerad en WordPressblogg är beror på templaten man använder, vissa är bra, andra är dåliga. Men, sökmotorerna gillar sidor som uppdateras ofta och regelbundet, och där ligger ju många bloggar bra till.

  2. Jag ligger visst med på engelskspråkiga versionen av google. WordPress.com är betydligt bättre sökoptimerade än de som har wordpress på egen server, tro det eller ej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s