Internet Explorer 7 i skarp version

Frihetens vingar
IDG
Lars Olofsson
Webbsnack

Med Internet Explorer 7 hoppas Microsoft kunna ta tillbaka lite av den tappade mark som man släppt till Firefox, Mozillas webbläsare som lyckats öka sina marknadsandelar under det gångna året där man på flera punkter legat före Microsoft i utvecklingen. Enligt Janco Associates mätningar hade IE marknadsandel på 76 procent i juli att jämföra med 84 procent ett år tidigare. Även Netapplications mätningar visar att Microsofts webbläsare har tappat, dock inte lika mycket, men mätningen från september visar att IE ligger på en marknadsandel på 82,1 procent, den lägsta på två år. Enligt samma mätning har Firefox 12,4 procent av marknaden medan trean, Apples Safari, ligger på 3,5 procent.

Annons

3 reaktioner till “Internet Explorer 7 i skarp version

  1. Jag betatestade IE7 en period. Man kan sammanfatta den perioden med att jag var tvungen att spywarescanna varje dag. och varje dag hittades nått…

  2. Jag tror knappast att Firefox kommer att tappa användare, IE har redan ett generellt missnöje över sig, inte troligt att man byter till nåt bättre och sen byter tillbaka..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s