Trender webbåret 2008 – hade jag fel?

Det här är vad jag trodde skulle hända under 2008. Ärligt talat tror jag inte att jag hade fel, även om jag hade fel, men att det här året gått för fort för att riktigt bekräfta det jag trodde. De kursiva kommentarerna är nya. Här är gamla posten.

  • Mobilt och lokalt kommer vara hett. Geopositionering och mycket annat. Tuurf kommer vara en stark aktör här i Europa. (Ny kommentar: Plazes blev förvisso uppköpt av Nokia men Tuurf har inte lanserats än. Geopositionering är knappt nänmvärt närmare mainstream än vad det var för ett år sedan. Bättring under 2009? Jag tror så!)
  • Hackers kommer vara kungar 2008 och Sverige kommer vara ett land som syns o hörs i massan, precis som i fildelningsfrågor. (Damn här hade jag lite fel. Tror dock fortfarande hackers kommer bli ett större problem i framtiden. )
  • Facebook fortsätter att dominera. Inget socialt nätverk hinner få den hype som krävs för att massan flyttar pås ig. (Wiie jag hade rätt! Samma sak under 2009, även om vi redan tycks se tendenser på att microbloggandet äntligen börjar bli mainstream. Microbloggandet är dock ett parallellt fenomen, inte alternativ, så Facebook kommer fortsätta dominera)
  • E-post och sms kommer bli samma sak, på riktigt. Plattformen spelar längre inte lika stor roll. (Det här är ju otroligt att det inte skett. Ge det ett år till, sen kanske… )
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s