Bloggaktörerna mognar (anno 2011)

Det händer mycket i bloggosfären just nu (åtminstone i Sverige). Nyligen deklarerade både Aftonbladet, Expressen och Metro att de lägger ned sina bloggtjänster Aftonbladet Blogg, Expressen Blogg resp Metrobloggen. Och idag blev det officiellt att Nyheter24-gruppen förvärvat hela Wyatt Media Group.

Wyatt Media Group är kanske mest kända för att ha ägt/köpt Lunarstorm och Bilddagboken. De har dock även varit en av de absolut starkaste aktörerna inom bloggvärlden genom förvärv av delar av Bloglovin och Blogg.se, samt såklart Bilddagboken (som nyligen bytt namn till det internationellt klingande Dayviews).  I och med förvärvet av Wyatt Media Group äger Nyheter24-gruppen hela eller delar av Nyheter24, Dayviews, Bloglovin, Blogg.se, Hamsterpaj, Modette, Fragbite, Filmtipset, LS8 (en nysatsning av Lunarstorm) samt Tyda.se.

Detta är såklart ett intressant uppköp ur aspekten att de nu äger mycket annonsplats för en väldigt köpstark målgrupp, 15-39-åringar. Intressant är också att de nu är den klart ledande aktören inom den svenska bloggosfären med Bloglovin (som växer snabbt internationellt) och Blogg.se (som är det klart största blogghotellet i Sverige).

Kort och gott: halvdana satsningar från traditionella mediebolag läggs ned och de nya mediebolagen köper upp varandra. Jag tror definitivt det är en trend som kan komma att fortgå en närmsta året. Finns många nya aktörer som behöver köpa upp varandra för att skala upp säljet, och många gammelmediesatsningar som inte genererar några pengar.

Dags för Devote.se att köpa Spotlife.se, kanske?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s