I all sin enkelhet

Emanuel skriver bra om WyWallet, den idiotförklarade nya lösningen för mobilbetalningar. Som förvisso har många smarta features men som vid t.ex. köp av bussbiljett skapat en mycket krångligare köpprocess.

Att mobiloperatörerna slutar stödja vanlig sms-betalning är en tråkig utveckling på marknaden för mobilbetalningar. Varför ta bort en av de absolut smidigaste betalningslösningarna som finns? Många, många företag arbetar på att effektivisera kort, faktura och bankbetalningar, men ändå har få av de initiativen lyckats i nivå med smidigheten i sms. Skriv in koden för tjänsten du vill betala för, skicka till ett nummer, klart. Inget fylla i kortuppgifter, registrera sig eller annat krångel. Sms-betalningar är en av de mest väloptimerade betalningsprocesser som finns, dessutom skalbar och så simpel att alla förstår den.

Enda anledningen till att WyWallet är sämre – det blir krångligare. Medan all innovation alltid handlar om att göra det enklare. Titta på Spotify, Klarna eller Google. Deras tjänster gör det enklare att konsumera musik, handla på nätet och att hitta information. All utveckling i rätt riktning gör något enklare. Mobiloperatörerna kan knappast säga ett definitivt ja på frågan ”Gör det här att kunderna kan betala enklare?”

”Gör det här det enklare?” är den ultimata frågan för alla som utvecklar nya tjänster, features och produkter. Om inte, är det troligtvis en dålig idé.

Annons

2 reaktioner till “I all sin enkelhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s