Lediga jobb hos startups i Stockholm

startupmafia

För tre år sedan skrev jag en populär bloggpost om lediga jobb hos startups. Det är dags för en uppdatering, den här gången Stockholmsfokuserad.

Så varför är det kul att jobba i ett startup? Jag gillar taglinen på startupjobb.se (som tyvärr inte blev något av): kreativa människor hör hemma i kreativa företag. Lägg till roliga utmaningar, snabbare karriärsvägar och en möjlighet till att vara med om att bygga nästa Spotify, Klarna eller Mojang. Vem skulle inte velat vara en av de första anställda där?

Lediga jobb hos startups i Stockholm:

Fyndiq

Fyndiq är ett av Stockholms mest underskattade och mest snabbväxande startups. Vad de gör är inte helt olikt Amazon, där de säljer ut andra ehandlares lagervärmare billigt. Coolare än vad det låter som! Dessutom är Dinesh, Fredrik, Micael och gänget några av Sveriges trevligaste personer (och de har ett riktigt fräscht kontor, så långt från deras sajtdesign man kan komma). Just nu söker de massor av utvecklare inom Python och Django, IT-rekryterare, CFO, kundtjänstchef och on page manager. När jag frågade om vad de söker för folk svarade Dinesh ”I ett första skede nu är det runt en 10-15 tjänster vi ska tillsätta”. Ganska många lediga jobb alltså!

Tictail

Tictail är verkligen ett startup som ligger mig varmt om hjärtat. De gör ”Tumblr for Ecommerce”, med Tictail ska det vara lika enkelt att starta en blogg som det är att starta en ehandel. Med superteamet Carl, Siavash, Birk, Kaj & co håller de redan på att ta över världen. Just nu söker de en designer och flera på utvecklingssidan (backend/frontend, python, javascript).

Wrapp

Wrapp gick precis ut med att de nu har över 1 miljon användare. Dessutom har de ett grymt kontor och ett oerhört imponerande team (inkl Niklas Zennström och Reid Hoffman som investerare). Framförallt har de en enormt bra produkt, som vi på Headler kan intyga. Just nu söker de alltifrån Backend developer, Community support specialist, Data scientist, iOS developer, Android mobile developer men framförallt (låter de hälsa) vill de hitta en grym grafisk designer.

Memoto

Lifeloggingkameran Memoto är oerhört hypad och snart kommer de första kamerorna att börja levereras. På 1,5 år har de gått från att vara bara ett par personer till hela 15 stycken (faktiskt än fler om ex-jobbare räknas in). Eftersom de även jobbar med hårdvara, finns helt andra utmaningar än i andra startups. De kommer anställda många fler under det här året också, så är du intresserad av vad de gör, sök dig till Memoto!

Omnicloud

En riktig rising star på Stockholms startupscen är Omnicloud. Deras produkt ska precis lanseras publikt (som är riktigt, riktigt cool för att vara en B2B-tjänst) och Per, Daniel & co sitter i ett mysigt kontor i Gamla Stan. 2013 kommer vara ett oerhört spännande år för Omnicloud och vill ni vara med på den resan kan ni till exempel söka er dit som pixel perfect UI designer eller customer evangelist.

Rabble

Rabble, likt Wrapp, jobbar med rabattkuponger i mobilen. Och de växer väldigt snabbt, trots att de fortfarande är ganska Sverigefokuserade. Ett skönt team med snygg produkt. De söker alltid duktigt folk men just nu vill de supergärna hitta iOS-utvecklare, Backend-utvecklare och en grafisk designer.

Izettle

Paymentföretaget Izettle håller på att ta över hela Europa med sin smarta kortbetalningsstation för smartphones och tablets. Ett av de startups som växt snabbast de senaste två åren, med all rätt med tanke på deras fantastiska produkt. De söker en massa folk, som alltid.

Bloglovin

Ännu ett oerhört underskattat startup. Teamet är helt fantastiskt, liksom deras användare och nylanserade app. Och sedan en tid tillbaka är det fler som läser den här bloggen via Bloglovin än Google Reader, vilket jag aldrig trodde för ett par år sedan. De söker folk både till New York och Stockholm. Joina!

Osom

Osom, mitt startup, är en mobil marknadsplats för Facebook- och iPhonegenerationen. Vi är pre-launch så vi rekryterar inte lika många tjänster som de ovan, men vi letar alltid duktigt folk. Inte minst utvecklare, designers och alla typer av ex-jobbare. Och det är ganska kul att jobba ihop med mig.

Annons

En reaktion till “Lediga jobb hos startups i Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s