Så använder jag Bloglovin

Fredrik Wass (initiativtagare till #blogg100) och Mattias Swenson (grundare av Bloglovin) på White Trash Fast Food i Berlin förra åretFredrik Wass (initiativtagare till #blogg100) och Mattias Swenson (grundare av Bloglovin) på White Trash Fast Food i Berlin förra året.

Såhär i tider då #blogg100 skapat mycket bra bloggläsning (igen) kan det vara läge att påminna om olika tjänster för att följa sina favoriter. Ända tills för några år sedan använde jag mig av Google Reader, vilket dock inte alls fungerade i längden. Även när jag krympte listan av RSS-feeds, var flödet för stort och siffran med antalet olästa alltid på 1000+.

En tjänst jag fortsatt använda och som jag varmt kan rekommendera är Bloglovin. Den glöms ofta bort, då den framförallt används av modebloggar och yngre tjejer.

Bloglovin fungerar för mig för att jag är oerhört restriktiv. Jag har endast ett 10-tal aktiva feeds och några som uppdaterar lite mer sällan. När jag funderade över vilka bloggar jag absolut ville följa, sållade jag ned det till vänner snarare än favoriter. Vilket för mig skapade mycket högre engagemangsgrad. I Bloglovin följer jag därför Sara, Henrik, Mattias, Evelina och några till. Medan jag hellre hittar favoritbloggar som AVC via Hacker News eller Twitter lite mer sporadiskt.

Bäst är att använda Bloglovin via deras iPhone- app eller dagliga daily digest-epostutskick (fyll i ”Jag vill ha ett samlingsutskick en gång per dag” under settings).

Annons

4 reaktioner till “Så använder jag Bloglovin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s