Investera i relationer

De flesta bolag startas tillsammans med ex-kollegor eller någon man lärt känna. Störst chans att få en investerare är att känna de redan innan man startade bolaget. De bästa rekryteringarna är ofta där det fanns en relation sedan tidigare. De första kunderna är nästan alltid de man känner.

Investera i relationer, lär dig vem du vill jobba med i framtiden och bygg upp en ”circle of trust” med sådana du litar på. En stor anledning till att erfarna personer ofta lyckas igen är för att de investerat i bra relationer, att de förstår värdet av de och att de vet vem de vill jobba med igen.

Det största värdet av ett jobb, entreprenörsresa, projekt eller uppdrag är nästan alltid relationerna det skapade. Erfarenhet, pengar, skratt är kortvariga men relationer kan bestå.

Likväl som man kan investera sin tid, pengar eller engagemang för att skapa avkastning åt sig själv bör man investera i de relationer till duktiga människor man arbetar med. Det finns inget med bättre avkastning, är min erfarenhet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s