Mycket intressanta nyheter i bloggosfären

Efter ett uppehåll med internet och bloggande i två dagar (pga lite väl mycket data-sittande tidigare under ett lan) så hinner det hända mycket saker. Som att Aftonbladet köper Sigges Bloggportalen och att Expressen startar egen bloggtjänst.

Expressens nya bloggtjänst verkar inte riktigt funka än och när jag försöker att testa funkar egentligen ingenting. Det ska tydligen finnas topplista och allting för bloggarna, även om det just nu ser väldigt tomt ut på den listan… Kul idé men kommer den att kunna konkurrera med alla de andra nya svenska (och utländska för den delen) bloggtjänster? Spray, blogg.se, Passagen mfl har redan ett försprång. Ger en kvällstidnings tjänst ett mer inbjudande intryck än de andra?

Många i bloggosfären har tyckt att det var dumt att köpa Bloggportalen, som den minst användbara bloggtjänsten i Sverige. Men jag säger som jag sa i en kommentar till Bisonblog:

Bloggtoppen är en snygg och rolig idé som Sigge byggde. Sen att lite mer teknisk kunskap hade gjort den mer användbar är en annan sak. Vad jag har hört håller de på och i princip skapar en väldigt enkel community där användare själv ska kunna bestämma vad som ska stå om den. Alltså kommer den tekniska biten att fungera bättre. Helt klart får jag också ut mer av Intressant/nyligen/knuff men det är kul att det har byggts en ploggportal som inte enbart inriktar sig på idén med pingning..

Läs även..

Suburbia
Internetworld
Sigge

Edit: Så ser jag även att MJ Barczyk (alltid lika svårt att stava..) har gjort en liten rolig bloggtjänst för att slumpa fram tre bloggar. Det enda jobbiga med tjänsten är att den är byggd på pop-up så man måste acceptera sådana för att få det att fungera..

Annons

2 reaktioner till “Mycket intressanta nyheter i bloggosfären

  1. Pingback: swinger dating

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s