Angående Lunarstorm..

Eftersom IDG.se hade Urban Lindstedts artikel om Lunarstorm som helgläsning tänkte jag också skriva lite om vad jag tycker om Lunarstorm.

Till att börja med tänkte jag börja med några irriterande tekniska saker på sidan. Det börjar redan när man skriver in adressen till sidan, lunarstorm.se. Då funkar nämligen inte det utan man får en liten fin ruta där det står:
knäppt..

Man måste alltså använda adressen WWW.lunarstorm.se. Väldigt dumt gjort eftersom det är allmänt accepterat att endast använda till exempel http://svt.se istället för http://www.svt.se.

Allting inne på sajten fungerar sedan väldigt bra. Det tekniska har de haft många år på sig att utveckla och det är verkligen välgjort och genomtänkt för att nya funktioner hela tiden ska kunna läggas till/ tas bort. Tidigare hade sidan problem med andra webbläsare än Internet Explorer, som de flesta sidor, men nu funkar allt i åtminstone Firefox och Opera.

Communitydelen då.. Jodå, den är väldigt bra den också. Väldigt mycket har förändrats sedan Lunarstorm började bli en succé men grunderna är kvar. Och det är grundfunktionerna som används mest och som gör det till den gigantiska ungdomsgården det faktum är. Mycket har å andra sidan förstörts på alla betalfunktioner. Många roliga funktioner är bara till för de som betalar och många fjortisar har lagt ut många kronor på att har ”pro” under en lång tid.. Däremot har de varit väldigt smarta och inte sålt grej för grej utan det finns bara Lunarstorm pro och Lunarstorm pro2, som ger lite fler fördelar och funktioner.

Om jag ska vara helt ärlig så är ändå Lunarstorm på nedgång i popularitet. Fler och fler ungdomar drar sig till andra communityn som Playahead, som just nu anses vara lite coolare. Ändå tror jag Lunarstorm lär hänga med ett bra tag till…

Fast den communty som verkligen är ute ur leken är skunk, som nu inte är mer än en sida som ligger kvar för att det finns lite annonspengar kvar att tjäna för spray. Skunk har som tur är aldrig jag gillat. Och kommer aldrig att göra…

Annons

9 reaktioner till “Angående Lunarstorm..

 1. Lunar har ju världens sämsta sökfunktion!
  Helt knepigt att de inte har någon avancerad sökfunktion med tanke på alla medlemmar som finns där. Säker du efter whatever så får du endast 30 svar… av hur många?

 2. Det är också lite trist att Lunarstorm i själva verket är Sveriges mest framgångsrika marknadsföringsmaskin. Dess huvudsakliga syfte är att få en inblick i vad som attraherar fjortisar att lätta på plånboken – tror man nånting annat lever man i en drömvärld.

  Detta syns tydligast på t.ex. de dagliga frågorna (”vilket jeansmärke gillar du bäst?” eller ”vilken bil tycker du är bäst?”) men det är inte så svårt att förstå det heller pga att sidan är vansinnigt nedtyngd med reklam.

  Om man ska svänga sig med modeord är Lunarstorm dessutom strictly Web 1.0.

 3. Isecore: Om inte Lunarstorm hade varit kommersiell hade den aldrig kunnat bli så bra som den är. Inget ideellt projekt hade haft råd med den hårdvara och bandbredd som Lunarstorm kräver.

 4. Mickey: Jag håller absolut med. Om man letar efter någon, så kan man inte hitta den personen om man inte kan deras användarnamn. Dessutom behöver man kunna stava exakt på användarnamnet för att komma rätt. Sökfunktionen är verkligen en sak som borde förbättras..

  Isecore och Urban: Jag håller absolut med isecore om att Lunarstorm börjar att gå till överdrift med reklam. Nu byggs inte längre tjänsterna för att det är en bra tjänst för ungdomar, utan för att det ger reklamintäkter. Trots detta förstår jag också det som Urban säger att det måste vara ett vinstdrivande företag för att kunna klara av det också. Detta syns att de verkligen är, Lunarworks.se är verkligen seriöst.

 5. Javisst, klar att det är ett vinstdrivande företag. Men jag tycker att på nåt sätt borde det ha gått att göra det annorlunda. Exempelvis förstår jag inte varför man ska se reklam ÄVEN när man betalar för deras pro-grejer.

 6. Där kom du med en smart idé. Men samtidigt förstår jag att de inte har gjort det. För om endast de som INTE betalar får se reklamen så förlorar ju annonsörerna de viktigaste kunderna, de som faktiskt betalar för sig…

 7. Det har funnits en advanced sökfunktion en gång i tiden, men den kräver tydligen mer bandbredd än vad Lunarstorm har eller klarar av. Jag kommer skälv ihåg att det va sällan den fungerade så dom plockade väl bort den…. too bad, hur ska man nu hitta alla? 😥

 8. Det där med att skunk skulle vara dött är fel. Jag har genom tiderna haft konto på de flesta communities och det enda konto som fortfarande är aktivt är skunk. Det är enkelt och rent, man har stor frihet att ändra sidor som man vill, det är enkelt att starta en ny diskussionsgrupp och eftersom man inte har så bra översikt så vet du ju inte att det finns diskussionsgrupper som är hyperaktiva och intressanta. Har man ett intresse utöver att ”chatta med polarna” och inte bryr sig om menyerna är animerade och bulliga eller huruvida man har konto på det för dagen trendigaste community:t så är skunk det självklara valet. En annan positiv sak är just bristen på nya funktioner. Saker ändrar inte på sig hela tiden, om man under vissa perioder loggar in mer sällan så kan man lita på att man hittar även om man inte varit där på två månader.

 9. Jag tänkte bara sticka in att en community som tar över mer och mer iaf bland de som slutat tonåren är Helgon. Helgon verkar bli det ”vuxnare alternativet” och anses lite coolare än Lunarstorm och absolut Playahead. Nej jag håller inte med den sista killen här om att skunk lever. Visst finns de de som loggar in frekvent o kämpar men jag tycker inte det e så enkelt o rent utan väldigt krångligt o rörigt. o fult.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s