Bloggar accepterade nyhetskällor?

En fråga som börjar bli mer aktuell ju längre tiden går, är bloggar accepterade nyhetskällor? För ett år sedan hade det i princip varit otänkbart för DN, SVD, Corren och även tv eller radio att citera en nyhet från en blogg. Idag är det nästan verklighet. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har bloggosfären blivit en egen mediekanal, eller internets riktiga mediekanal. Och detta har även de andra medierna förstått och nu är det inte längre bara bloggarna som kommenterar och citerar traditionella mediernas nyheter, utan även tvärtom.

Detta märks väldigt tydligt i senaste Internetworld (såg att nya ska komma i dagarna, men ändå..). Även om det är en tidning som just handlar om internet är det ändå så att flera av de faktiska nyheterna som skrivs i nyhetsdelen är från just bloggar.

Ett annat exempel är SR:s bloggkrönika där de citerar svenska blogginlägg om politiska och samhällsintressanta ämnen. Tänk vilken känsla att ens egen ?tidning? blivit omdiskuterad i radio, det måste kännas kul.

Kvällstidningarna (läs blaskorna) har länge bara skrivit om bloggfenomenet som just ett fenomen i kulturdelen av tidningen. Men med den senaste tidens satsningar från båda hållen med Aftonbladets satsning på Bloggportalen och Expressens egen bloggtjänst lär det bli mer intressant även för de att snacka blogg.

Bloggar lär inte bli ett alternativ till tv-tittandet, men det ger upp till kamp om tittarna till 22-nyheterna. För hur intressant blir det att titta på nyheterna när man redan fått nyheterna genom bloggosfären och dessutom kommenterat och klart.

Och hur blir det med kvällstidningarnas blasktjat när man redan fått alla rykten och nyheter källgranskade av en grupp ihärdiga bloggare?

Annons

En reaktion till “Bloggar accepterade nyhetskällor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s