3 reaktioner till “”Internet handlar inte om teknik”

 1. Nja, jag är inte helt övertygad faktiskt. Visserligen så börjar nätet mer och mer handla om människorna som använder det – detta iom att nätet mer och mer kommer bort från sin barndom som en teknologisk oas för universitet och forskare.

  Jag tycker också att nånting han glömmer är det faktum att trots 15-16 år av nät så är det fortfarande en ganska ostandardiserad och brokig röra. Vi har webläsare *host*internetexplorer*host* som inte följer etablerade standarder, vi har massor med mjukvaruprojekt stora som små som alla har sin egen idé om hur man bäst återuppfinner hjulet.

  Men hey, jag tror det blir mer fokus på användarna, och förhoppningsvis blir de rent tekniska buggarna mindre i framtiden.

 2. Visst är det ostandardiserat. Men jag tror faktiskt inte nätet kommer bli så väldigt lika. Så länge det går att göra olika, kommer vi att göra olika.

  Användarna tror jag är de som kommer bli mest funderingar kring hädanefter. Vem bryr sig om tekniken om användarna är nöjda?

 3. För att prata med varandra krävs ett gemensamt språk. Detta är ett dilemma som sysselsätter mången integrationskonsult idag. Att få system A att snacka med system B. Om nätet skall bli mediet för såväl mänsklig som maskinell kommunikation krävs det gemensamma språket. En standard. Det finns exempelvis Soap och andra XML-varianter. Sedan tidigare en uppskö med Edi-varianter. W3C gör ett gott jobb med standarder och Iso likaså men det finns ett revirtänkande och en gnutta prestige i sammanhanget som gör att företag fortfarande tycker att DE har de bästa svaren på allt.

  Å andra sidan går allt att lösa. Även om det blir krångligare och dyrare. Diverse mashups dyker upp titt som tätt och det är det som är det roliga!

  Jag välkommnar att fokus glider ifrån teknik och mer och mer handlar om människor, behov och tjänster. Exakt hur något hamnat på skärmen är struntsamma, ur ett nyttjandeperspektiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s