Piratpartiet uppdaterar sig

Piratpartiet har uppdaterat sin sajt och det märks att de börjar känna sig hemmastadda nu. Snart är det ju val och då måste de vara välföreberedda, nu har de åtminstone visat en bra början. Piratpartiet vill bara ha 4% av rösterna i riksdagsvalet så att de kan inta sin omtalade vågmästarroll. Om den skriver de bland annat:

Piratpartiet tar inte ställning höger/vänster-frågor, eller andra frågor som ligger utanför vårt principprogram. Vi är beredda att stödja såväl en socialdemokratisk som en borgerlig regering. Det enda vi är intresserade av är att marschen mot kontrollsamhället avbryts, och att kulturen och kunskapen släpps fria i samhället.

Vårt mål är att komma in i riksdagen och få en vågmästarställning. Om vi lyckas med det kommer vi att prata med både Göran Persson och Fredrik Reinfeldt. Vi kommer att förklara vad det är vi vill, och påpeka att våra hjärtefrågor faktiskt på intet sätt går emot vare sig traditionell socialdemokratisk politik eller traditionell borgerlig politik.

Men den bästa kommentaren är denna:

Och kom ihåg: 4% i riksdagen innebär minst 15 heltidstjänster som bara har till uppgift att verka för det öppna samhället. Det är något som såväl Sverige som Europa behöver. Får vi den möjligheten ska vi ta vara på den.

Jag tycker Piratpartiet kommer få en hel del röster men jag säger som jag gjorde på min andra blogg agaton:

Själv tror jag det kan bli svårt för många av dessa små partier. Alla har sin egna nisch som i alla fallen är en god tanke bakom. De stora partierna kommer nog inte tappa allt för många väljare till dessa små, utan det är de som inte tillhör något parti som dessa partier får inrikta sig på. Tror jag, med inte allt för insatt huvud.

 

Annons

3 reaktioner till “Piratpartiet uppdaterar sig

  1. Det är mycket möjligt. Förstagångsväljarna eller de som inte är särskilt politiskt intresserade kanske intresserar sig pga att något litet parti tar upp ens hjärtefrågor…

  2. Jag är politiskt intresserad. Frågan om vad som går att äga och inte anser jag vara en av de viktigaste strategifrågorna. Piratpartiet har en modern infallsvinkel. Dessutom tycker de att frihet inte är samma sak som att polisen har rätt att gå igenom alla dina private tillhörigheter utan brottsmisstanke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s