Google SketchUp – ett avancerat 3dprogram

Google Sketchup är ett 3d- program av Google. För ett par månader sedan köpte Google ett företag med just det namnet och nu finns Google Sketchup ute. Kanske har funnits tidigare men jag har inte kommit i kontakt med det förrän nu.

Sketchup finns både i en lite enklare gratisversion, och i en avancerad för 495$. Ovanligt att Google tar betalt för sina produkter men jag förstår deras tanke. Programmet verkar vara bra och användbart- även om jag själv inte testat det än. Men det kan nog bli aktuellt senare i höst när jag ska lära mig just olika 3d- program.

En annan rolig tjänst som Google har skapat till Sketchup är en söktjänst för 3d-modeller. Med Googles 3D Warehouse kan man söka, dela med sig och köpa 3d- modeller. Smart idé där Google utnyttjar sina möjligheter. Självklart går det att integrera modellerna i Google earth också.

Relaterat: Fosfor

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s