Widgets och Bittorent i Opera 9

För någon vecka sedan laddade jag hem Opera i betaversion 9. Själv använder jag vanligtvis Firefox men jag har testat Opera tidigare och det är en väldigt bra webbläsare. Med i betan finns ett par nya funktioner; Widgets, Bittorent och content blocker. Och jag tycker de nya funktionerna fungerar riktigt bra.

Deras nya "widgets" hittar man rakt, längst upp i fönstret. Därifrån kan man sedan ladda hem, ändra och ta bort sina widgets. Det som jag har testat av widgetsfunktionen är riktigt smidig och bra. Många bra och användbara widgets finns det dessutom, även om lika många är värdelösa.

Likaså tycker jag Bittorentfunktionen i webbläsaren fungerar bra. Om man laddar ned mycket med Bittorent-teknik är program som Bitcomet bättre, men till de som bara använder det ibland fungerar det utmärkt. Nedladdningarna lägger sig i en "transfers" flik i webbläsaren och de nödvändigaste funktionerna finns. Det går dock att utveckla den här idén mycket längre. Varför inte automatiskt pausa nedladdningen när brandbredden behövs till annat surfande? Och sedan att den återupptar så fort den största delen av bandbredden är ledig? Jag tror det skulle bli en toppenfunktion och då kanske även de mest inbitna fildelarna byter till Opera.

Jag lär fortsätta använda Firefox i första hand men Opera är en värdig konkurrent. Speciellt då Opera är duktigare på att visa alla sidor, oberoende på vilken webbläsare den är optimerad för. Titta bara på Bonnkapalle.com – skillnaden i Firefox och Opera är ganska central. Opera visar sidan som den ska se ut och fungera, precis som den gör i explorer. Firefox däremot visar inte menyn överhuvudtaget.

Annons

16 reaktioner till “Widgets och Bittorent i Opera 9

 1. Apropå Bittorrent så finns det nog ingen klient som slår µTorrent.

  Och Bonnkapälle var en i högsta grad trasig webbsajt. Ofullständiga taggar, sökvägar med backslash och allmännt crappy kod. Hur ska folk lära sig att koda rätt om webbläsare accepterar vad som helst?

 2. Jag vet att bonnkapälles sajt är som den är. Ska precis ta över ansvaret för sidan, så det blir å fixa till den lite.

  Jag har testat µTorrent men inte orkat ladda ned den till min egen dator än, så mycket tankar jag inte på min snåla lina. Men det blir nog o göra det nu när du säger det ;)..

 3. Det är väl snarare som så, vilket även Patrick påpekat, att det är Firefox som visar Bonnkapälle på korrekt sätt. T.ex. så använder man sig inte av backslash i URLs utan ett vanligt slash. Även om jag inte är lika nöjd med de senare versionerna av Firefox så kommer jag att fortsätta använda det för att på så sätt visa mitt stöd för W3C-standarder på hela nätet och att det är något som vi måste kämpa för.

 4. Ja, så är det ju. Men jag tänker så att så länge alla sajter inte är gjorda enligt w3c- standard så kommer vi behöva andra webbläsare som klarar av även de sidor. Dåligt kodade sidor är något som alltid kommer finnas kvar…

 5. Ja, dåligt kodade sidor finns kvar så länge som de som gör dem inte märker att de är trasiga. Webbläsare borde åtminstone göra folk uppmärksamma på att saker är fel på sidor som bonnkapälle – Firefox variant är bra då det märks att något uppenbarligen är trasigt på sidan – en annan variant vore att uppmärksamma surfaren som man gör med oönskade popupfönster.

 6. Pingback: Darion Myrick
 7. Pingback: Duane Sorenson
 8. Pingback: Jaren Drummond
 9. Pingback: Dorian Bird
 10. Pingback: Treyton Mace
 11. Pingback: Elmer Pagan
 12. Pingback: Tyrese Diggs
 13. Pingback: Mekhi Rosado

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s