Att skriva för webb: pagerank 5

Jag upptäckte med stor förvåning och tillika lika stor glädje att min sida där jag lade upp min artikelliknande text om att skriva för webb har fått pagerank 5. I princip inga inlänkar mer än nån länk från den här bloggen och från nån kommentar på Blind Höna, ändå pagerank 5.

Hur kommer sig detta då? Vad har jag gjort för att få högre pagerank på sidan än vad t.ex. min andra blogg har?

Egentligen ingenting. Google gillar ju enkla statiska sidor och det får man ändå säga den sidan är. Allt är enkelt, texten är öppen och inga direkta bilder. Den enda saken som jag tror har gjort sitt är reklamannonsen från Google Adsense. Den har gjort att Google letat igenom sidan och sedan innehöll väl sidan lagom med sökord. Jag har ju inte ens en vanlig rubrik!

Nu kanske det är värt att uppdatera texten lite, ser att språket kunde varit bättre. Och så får man väl sätta dit en rubrik kanske också.

Förövrigt har min bredbandsuppkoppling gått sönder. Vet inte varför, men nåt fel är det. Det här skriver jag från skolan. Så det blir inte så mycket bloggande innan det är klart. Det skulle det ändå inte blivit den här helgen då jag ska på Lundakarnevalen. Men ändå…

Ännu mer förövrigt: jag har gjort en liten rolig sida om att skolka, där jag fått hjälp av en viss kompis med lite tips. Vem vet, inom nån månad kanske den sidan också har hög pagerank…

Annons

4 reaktioner till “Att skriva för webb: pagerank 5

  1. Den förra PR uppdateringen var riktigt skum ??? Det var många som fick konstiga PR värden… Jag fick t.e.x PR6 på en undersida i min blogg som var totalt omotiverad.. De e bara tacka och ta emot 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s