Konkurrens skadar inte, Johan.

Jag har nu registrerat både den här bloggen och agaton. Allt verkar fungera bra, även om jag inte hittade någon funktion för att ha två bloggar på samma användare. Förrän jag registrerat med två olika… Men men. Får väl fixa det någon gång om jag orkar.  

Det har diskuterats lite under dagen, bland annat på stationsvakt, om hur Bloggportalens registrerade bloggar sänder massor information om besökarna till Aftonbladet. Johan, bakom nyligen och knuff m.m. påstår så. Han har till och med gått så långt att han gjort en liten varningsruta på nyligen för alla bloggar som även är registrerade på bloggportalen.

 

Jag tycker i det här fallet att Johan har gått för långt. Man måste tåla konkurrenter, även om man inte gillar tekniken de använder. Vill Johan varna för något kan han skriva om det på sin blogg och inte skriva en varningsruta på nyligen.se. Med stor makt följer också ett stort ansvar, neutralitet för Johan tror jag är viktigare än vad han själv tror.

Dessutom litar jag faktiskt på Sigge (läs gärna hans bra bloggvärldsblogg också) och Aftonbladet. Jag tror bara de utnyttjar tekniken till att skapa mervärde för oss– till exempel i form av topplistor m.m. Inte till något annat.

Lite konkurrens till Johan är inte fel. Egentligen är det bara bra för oss användare. Men samtidigt är Bloggportalen ingen konkurrent utan snarare en vanlig webbkatalog likt vilken annan sådan som helst. Bara det att bloggportalen är bättre byggd och enbart inriktad på bloggar. 

Annons

5 reaktioner till “Konkurrens skadar inte, Johan.

 1. Johans egen formulering sammanfattar ganska väl varför webbkataloger inte är applicerbara på bloggar.

  ”Den största fördelen jämfört med andra ställen där bloggar kategoriseras (ex. nyligen.se/tema/) är att på bloggtips.se så kategoriseras bloggar både automatiskt (mha etiketter från bloggar.se) och aktuellt (endast den senaste tidens etiketter analyseras). Det betyder att bloggtips.se kategoriserar bloggar efter vad de verkligen skriver om i inlägg, inte vad de generellt säger sig skriva om i en föråldrad presentation på någon portal.”

 2. Jag tror inte att det är konkurrensen han räds då han tipsar om Bloggtoppen. Det är är nog snarare integritetsbiten/syftet han vill peka på.

  ”Använd istället bloggtoppen.se om du måste vara med på en topplista som bedömer hur ‘bra’ en blogg är efter hur många besökare bloggen har. Killen bakom bloggtoppen.se lär inte missbruka överskottsinformationen.”

 3. Jojo, så kan man ju se det.

  Men jag tycker faktiskt att bloggportalen är en bra idé, även om användningsområdet är betydligt sämre än med Johans tjänster.

  Aftonbladet har inte råd att missbruka någon information heller. Och ärligt talat- varför skulle de göra det? Många säger att vi ska akta oss för Google. Google tror inte jag heller är intresserade av något annat än att skapa mervärde för oss användare. De vill hålla hårt på integriteten…

 4. Aftonbladets och Expressens intresse i att hålla på med bloggar är enbart kommersiell. De driver redan trafik till både Sexpressen och Aftonslasken så de kan skryta med läsarantal och höja annonspriserna. Om de var intresserade av att ge mervärde så hade de ju gjort något åt deras bedrövliga journalistik innan de börjat kika på annat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s