Livstil a la Google

Matt Cutts funderar idag över hur våra vanor har ändrats i och med Google och andra söktjänster på internet. På bara några år har våra problemlösarvanor ändrats totalt i och med söktjänsternas allt mer sofistikerade möjligheter och index.

Han tar som exempel att han både kan hitta telefonnummer, adress och annat till sin tandläkare med hjälp av Google. Likaså använder han Googles inbyggda kalkylator snarare än Windows inbyggda, eller en vanlig offline-miniräknare. Det hade han ju verkligen inte gjort för bara ett par år sedan.
Här i Sverige har telefonkatalogen blivit totalt överflödig i och med Eniro.se och Hitta.se. Det är mestadels äldre och de som är onormalt internetskeptiska som inte använder internet istället för den vanliga katalogen.

Annons

2 reaktioner till “Livstil a la Google

  1. Det gör ingen i vår familj längre.. Min farfar och farmor använder den fortfarande men annars är det inte många i min närmsta bekantskapskrets som använder den särskilt mycket längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s