7 reaktioner till “Bästa bloggsöket

 1. ”Webbsnack” har gjort en högst ovetenskaplig undersökning eftersom man har jämfört en sökmotor som indexerat inlägg i några dagar med en som varit igång i flera år.

  Självklart kommer sökmotorn som varit igång i flera år få fler träffar än den som varit igång i bara ett par dygn.

  Oseriöst så det stänker om det. Och hade ”Webbsnack” något råg i ryggen skulle han sluta ”webbsnacka” i mössan och istället börja be om ursäkt.

 2. Resultatet är ändå ganska relevant enligt mig. Även om det självklart inte är lika många indexerade inlägg på Bloggsök så är det nog så bra tjänsterna är nu.

  Men enligt mig ska de inte jämföras på samma sätt heller. Bloggsök och knuff (de två svenska bloggsökmotorerna, tillsammans med feeder.se) har två olika inriktningar. Bloggsök är en ren söktjänst vilket jag inte tycker knuff är i någon större grad. Där är det andra innehållet det väsentliga.

  Det jag skulle tycka vore intressant är det om ni tänkt att arbeta ihop med gänget bakom Sesam någonting? Den sökmotorn ska ju släppas snart och ett samarbete, där ni står för bloggsöket och de för vanliga söket, vore väl på sin plats?

 3. Sigge: Du har enligt din hemsida indexerat sedan augusti 2005. Så jag förstår inte riktigt vad du menar.

  För övrigt har du väl inte släppt en tjänst som är halvfärdig? Du har väl släppt den för att kunna ”konkurrera” med Knuff och andra liknande tjänster? Jag anser att ett test är väl motiverat. Och ur ett sökperspektiv klarade sig Bloggsök väldigt bra (bättre än både Google och Technorati).

  Jag valde dessutom att söka på ett aktuellt ord. De andra tjänsterna har därför inte någon ”nytta” av att ha funnits längre än Bloggsök.

  Observera att jag endast har jämfört sökfunktionaliteten. Givetvis är Knuff och övriga tjänster av Johan också mycket bra. Men det var inte relevant för mitt test.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s