Coop har uppdaterat sin länkpolicy (äntligen)

Jag mejlade Coop i förra veckan angående deras länkpolicy, som jag har skrivit om här. Idag fick jag svar om att de uppdaterat den. Här är den uppdaterade versionen:

Vi ser gärna att du länkar till Coop.se

Det är fritt att använda kod, grafik och texter som Coop tillhandahåller men du bör tänka på nedanstående innan du länkar.

 • Ändra inte i logotyper, banners, andra bilder och/eller texter som Coop tillhandahåller.
 • Använd inte logotyper, banners, andra bilder och/eller texter i sammanhang som kan upplevas som nedsättande eller negativa mot Coop.
 • Använd inte logotyper, banners, andra bilder och/eller texter i sådant sammanhang att antydan om sponsorskap eller partnerskap ges.
 • Coops grafik och texter får inte användas så att det antyds att det är Coop som står bakom eller som avsändare till material.
 • Länka inte in en www.coop.se -sida i ett frameset.
 • De koder som tillhandahålls ska inte förändras, då de pekar mot korrekta sidor och förändringar kan medföra trasiga länkar.

Betydligt bättre helt enkelt. Bra Coop! Fortsätt så! Bygg en sida utan frames så blir jag riktigt glad :).

Coops nya länkpolicy

Annons

2 reaktioner till “Coop har uppdaterat sin länkpolicy (äntligen)

 1. Tja den är kanske bättre men den är inte bra. Känns väldigt slarvigt. Två alternativ finns:

  1) Antingen har man inte en länkpolicy vilket normalt är det bästa. Utan länkpolicy kan du inte ställas till ansvar för skador som kan uppstå p.g.a. att länkpolicyn använts.

  2) Eller så har du en länkpolicy och då bör den utformas för att tillföra ett mervärde för den som använder den. Jag ser inte att den som vill länka till coop får ut ett mervärde av det här.

  Länkpolicyn kan möjligen tillföra coop något men den är troligen helt meningslös. Enda syftet verkar vara att rada upp ett antal tämligen meningslösa särfall som antingen redan är uppenbara och som kommer att följas ändå eller som när inte är uppenbara ändå inte kommer att följas.

  Eller ser någon annan något konkret syfte eller mervärde antingen för den som länkar eller coop som inte jag ser?

 2. Pingback: Kai Mott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s