Blogger världens bästa bloggverktyg (undersökning)

Blev lite förvånad när jag läste på Internetworld att PC World undersökt de olika bloggverktygen och kommit framt till att Blogger var den självklara vinnaren. Tvåa blev välförtjänta WordPress som dock hade vissa minus för att användarvänligheten inte var så hög för den ovana bloggaren.

Det kan jag i och försig hålla med om. Blogger kan ALLA använda, samtidigt som det är enkelt att konfigurera bloggen till det man vill. Nackdelar är dock välkända: inget automatpingande, få färdiga designmallar och ett överlag ”svagt” bloggverktyg utan många av de småfinesser som gör ens vardag mycket lättare i de andra mer kompletta publiceringssystemen.

På en poängskala mellan 1-100 fick Blogger 91, WordPress 88, Typepad  84 och både Tripod samt Squarespace får båda 74 poäng och delar alltså på femteplatsen. 

Annons

En reaktion till “Blogger världens bästa bloggverktyg (undersökning)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s