Mode.se såld för 280 000 kronor

Svenska domänhandlare finns det förvånansvårt få av, marknaden har inte riktigt mognat än. Mode verkar dock väldigt hett (vilket vi även ser i bloggosfären), mode.nu såldes till bloggaren Hur jag blev rik (från min kollega på Getupdated Markus Jalmerot) för ett ansenligt belopp. Nu har dock den än bättre mode.se sålts för 280 000 kronor, vilket är en av de absolut största domänförsäljningarna hittills i Sverige.

Idg.se och relevansanalys.se.

Annons

7 reaktioner till “Mode.se såld för 280 000 kronor

 1. Kul när någon lyckas sälja en domän som har PR 0. Det måste nog vara någon som har en bra idé med andra ord och pengar…

 2. Bra affär dom gjorde. En av de bättre domänerna som finns skulle jag påstå.

  PageRank är ett mindre viktigt värde i en försäljning av denna storlek. Tyvärr ligger den pakerad just nu men hoppas att det kommer upp en riktig site så inte ännu en bra domän går till spillo.

 3. Den kommer garanterat inte gå till spillo. Har väl ganska många type-ins per dag och när den väl lanseras, då kommer den garanterat att börja klättra i pr.

  Vad som behövs, däremot, är en riktigt seriös satsning med tv-reklam o hela köret. Då kan det verkligen bli något…

 4. Öh.. tänk lite på VEM som köpte den.. ett av de mest notoriska domänparkerar-företagen i norden.

  Det här är _REN_ domänspekulation. Hade jag varit Jakob hade jag varit extremt lycklig. Mode.se ute ur leken i ett par år.

 5. Köpt och sålt av och till domänsäljare. Ge dem inte uppmärksamhet, de vill skapa en marknad för dem själva genom denna typ av affär.

 6. Samtidigt kommer de troligtvis inte kunna sälja mode.se närmaste åren ändå, få vill börja med en satsning på det sättet. Då väljer de hellre att få ett eget varumärke än att betala 500 000 för en domän.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s