Datorspelsjättar går ihop – blir Activision Blizzard

Lagom när Dreamhack avslutats blir det offentligt att två av världens största speljättar går ihop. Namnen på de båda är mindre kända än deras populära spel men om jag säger såhär: World of Warcraft får sällskap av Call of Duty och Tony Hawk.

Det är ingen dålig allians som har bildats. Båda är riktiga giganter och ligger bakom de flesta av senaste årens spelsuccéer. Electronic Arts, som tidigare varit överlägset störst i dataspelsvärlden, får nog se upp nu när Activision Blizzard (som företagets nya namn kommer bli) kommer på frammarsch.

Det häftigaste tycker jag är att de nu blir världsledande på alla delar av spelvärlden. Onlinespel, tv-spel, dataspel och även småkonsolspel (PSP, Gameboy, mobiler etc).

Annons

En reaktion till “Datorspelsjättar går ihop – blir Activision Blizzard

  1. … och äntligen får EA, som annars på slentrian fått licenser för att släppa spel baserade på filmer och följdaktligen släppt riktigt skräp (att Superman the videogame ens passerade ett idéstadium visar exakt hur mätta katter EA har varit), konkurrens. Blizzard har ju för övrigt i princip lyckats med de flesta titlar de släppt. Diablo var en succé, liksom Diablo 2. Warcraft och Starcraft är fantastiska. Blizzard North, som är RPG-divisionen har också släppt en hel del pärlor. Det här är bar för spelarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s